ΚΟΣΜΟΣ — 02 Ιουλίου 2013
  • Views592

Λύνεται το μυστήριο γύρω από τον δημόσιο αποκεφαλισμό τριών ανδρών έξω από την πόλη Χομς της Συρίας, που καταγράφηκε σε βίντεο συγκλονίζοντας με την αγριότητα των σκηνών.

Σύμφωνα με τον μη κυβερνητικό οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, τα θύματα δεν ήταν μοναχοί ή ιερείς, αλλά μέλη της «σαμπίχα», παραστρατιωτικοί δηλαδή του καθεστώτος Ασαντ.

Ερευνητές που μελέτησαν προσεκτικά το εννιάλεπτο σοκαριστικό βίντεο με τον αποκεφαλισμό κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ανάμεσα στα θύματα δεν βρίσκεται ο Γάλλος ιερέας Φρανσουά Μουράντ, ο οποίος ζούσε σε μοναστήρι Φραγκισκανών στη Γκασανίγια της Συρίας.

Εκπρόσωπος του Human Rights Watch δήλωσε στην Huffington Post ότι τα πλάνα έχουν ληφθεί τον περασμένο Απρίλιο και η αποτρόπαια πράξη πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Μασάντ Ρουίν, 120 χιλιόμετρα μακριά από την Γκασανίγια.

Σύμφωνα με τον ειδικό οι δολοφόνοι είναι μέλη της ομάδας al-Muhajireen al-Ansar που δρα υπό τις εντολές του Τσετσένου, Αμπού Ομάρ αλ-Σεσένι.

Όσο για την υπόθεση του θανάτου του ιερέα Μουράντ, ο οποίος απήχθη από το μοναστήρι πριν μερικές ημέρες, δεν φέρεται να σχετίζεται με τον αποκεφαλισμό, αλλά λέγεται πως θανατώθηκε από ισλαμιστές, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες φέρεται πως έχασε τη ζωή του από βομβαρδισμό που έπληξε την περιοχή όπου ζούσε.

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments