ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 09 Ιανουαρίου 2013
  • Views202

Την παραπομπή του πρώην υπουργού, Γιώργου Βουλγαράκη, στη Δικαιοσύνη, για ψευδή υποβολή «πόθεν έσχες», αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κατά τη συνεδρίαση που συνεκλήθη ώστε να εξεταστούν οι υποθέσεις των τριών πολιτικών, Γιώργου Βουλγαράκη, Μανώλη Κεφαλογιάννη και Γιάννου Παπαντωνίου, των οποίων τα ονόματα των συζύγων τους βρίσκονται στη «λίστα Λαγκάρντ»

Για τον κ. Βουλγαράκη, του οποίου η σύζυγος Αικατερίνη Πελέκη εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ, η επιτροπή πήρε την απόφαση να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη για ψευδή υποβολή πόθεν έσχες, καθώς έκρινε ως μη επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσε στη Βουλή.

Ο κ. Κεφαλογιάννης (το όνομα της συζύγου του Γκρατσιέλα Γκρόλο περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ), παραπέμπεται επίσης στη Δικαιοσύνη, αν και οι εξηγήσεις που έδωσε στη Βουλή κρίθηκαν επαρκείς.

Τέλος, όσον αφορά τον κ. Παπαντωνίου, του οποίου η σύζυγος Ρούλα Κουράκου φέρεται επίσης να διατηρούσε λογαριασμό στην ελβετική ΗSBC, η εξέταση της υπόθεσής του ανεβλήθη, καθώς, παρά το γεγονός ότι του απολογητικό του υπόμνημα βρίσκεται εδώ και μέρες στη Βουλή, δεν είχε έρθει σε γνώση δύο μελών της επιτροπής.

Πηγή: paraskhnio.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments