• Views374

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=OvJ9rivCCMs[/tube]

Ευρεία προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το θέμα των Τμημάτων ΤΕΙ της Δράμας.

Στην συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης, που είχε αναλάβει και την σχετική πρωτοβουλία, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Ιωάννης Ξανθόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, από πλευράς της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου ο Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου Θεολόγης Παπαδόπουλος και ο Καθηγητής του Τμήματος Οινολογίας Σπυρίδων Μάμαλης.

Μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν το ζήτημα των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων. Στον γόνιμο και μακρύ διάλογο που επακουλούθησε, ο κ. Υπουργός στο τέλος της συνάντησης δεσμεύτηκε δημόσια ότι θα αναθεωρήσει την απόφαση αναφορικά με το κλείσιμο των Τμημάτων της Δράμας, τονίζοντας ενώπιον όλων των παραβρισκόμενων ότι το Τμήμα Οινολογίας θα παραμείνει στην Δράμα και για να υλοποιηθεί τούτο ζήτησε έγγραφη δέσμευση της ακαδημαϊκής κοινότητας για στήριξη του Τμήματος αναφορικά με το διδακτικό προσωπικό, ενώ όσον αφορά το Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου, θα συγχωνευτεί με το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, ως ακαδημαϊκή κατεύθυνση.
Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει στο πάρκινγκ του Διοικητηρίου Δράμας η «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ».
Από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι οι Δραμινοί παραγωγοί θα πωλούν τα ποιοτικά προϊόντα τους σε τιμές ελκυστικές -χωρίς μεσάζοντες- απευθείας στους καταναλωτές.

Κάθετα αντίθετος, για ακόμη μια φορά, στην επένδυση των χρυσωρυχείων στο Πέραμα εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κος Βαγγέλης Λαμπάκης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος «το γεγονός ότι μια κυβέρνηση θέλει να καταστρέψει μια τοπική κοινωνία δεν σημαίνει ότι εμείς θα σκύψουμε το κεφάλι στη λαιμητόμο για να κοπούμε. Η επένδυση αυτή θα υλοποιηθεί μόνο εάν μπορέσουν να περάσουν οι μπουλντόζες πάνω από τα σώματά μας». Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας, κος Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε πως στο επόμενο δεκαήμερο, η επένδυση θα ξεμπλοκάρει, χαρακτηρίζοντας την πολύ σημαντική για την περιοχή και τη χώρα. «Έχουμε καταστραφεί οικονομικά αλλά δεν θα καταστρέψουμε και τον φυσικό μας πλούτο που τόσο απλόχερα μας χάρισε ο Θεός. Αυτή η επένδυση θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα στη Θράκη, αλλά και στην Αθήνα, ασχέτως εάν αυτοί δεν το έχουν καταλάβει» σημείωσε ο κος Λαμπάκης.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει και τα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στις Σκουριές, και το εάν αυτοί υποκινήθηκαν με στόχο τη θυματοποίηση των επενδυτών και δίνοντας παράλληλα το πράσινο φως για την επένδυση στη Θράκη, ο κος Λαμπάκης υπογράμμισε πως «εμείς τη βία την καταδικάζουμε. Εδώ και 14χρόνια, που αντιδρούμε σε αυτή την επένδυση, δεν κάναμε αυτά που έκανε το παρακράτος στη Χαλκιδική. Στην πρόσφατη κινητοποίησή μας στην Αλεξανδρούπολη κατά των Χρυσωρυχείων, αν και αυτή ήταν ειρηνικότατη, κάποια στιγμή προς το τέλος ήρθαν κάποιοι κουκουλοφόροι προσπαθώντας να προκαλέσουν φθορές, αλλά εμείς το αποτρέψαμε αυτό».

Από τον “ιό του λουκέτου” προσβάλλονται μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στην Ξάνθη, όπου μέσα σε μόλις 20 ημέρες έκλεισαν 29 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνταν στην περιοχή.

Η επιδημία λουκέτων που πλήττει την τελευταία τριετία την Π.Ε. Ξάνθης φαίνεται πως επεκτείνεται με δραματικούς ρυθμούς, καθώς τα στατιστικά στοιχεία που διατηρεί στα μητρώα του το Επιμελητήριο Ξάνθης περιγράφουν με τα πλέον μελανά χρώματα τη ζοφερή πραγματικότητα του επιχειρείν στην Ξάνθη.

Μόνο τον Φεβρουάριο του 2013, και πιο συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα 01/02 έως 20/02, συνολικά 29 επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012 είχαν κλείσει 22 επιχειρήσεις στην Ξάνθη. Το 2013 έκανε ποδαρικό στην Ξάνθη με 66 επιχειρήσεις να προχωρούν τον Ιανουάριο σε αναστολή των δραστηριοτήτων τους, ενώ μόλις 29 νέες επιχειρήσεις εγράφησαν στα μητρώα του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Συνολικά μέχρι και τα τέλη του Φεβρουαρίου περισσότερες από 100 επιχειρήσεις έχουν κλείσει.

Μάλιστα, τη χρονιά που πέρασε 488 επιχειρήσεις έκλεισαν, προχωρώντας παράλληλα στη διαγραφή τους από τα μητρώα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ενώ μόλις 363 νέες επιχειρήσεις ξεκίνησαν τον κύκλο των εργασιών τους, στο ίδιο χρονικό διάστημα. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που αν και έχουν αναστείλει τον κύκλο των δραστηριοτήτων τους δεν έχουν διαγραφεί από τα μητρώα του Επιμελητηρίου λόγω, ενδεχομένως, κάποιας οφειλής προς αυτό.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments