ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 21 Δεκεμβρίου 2012
  • Views165

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=N039mNiWJRM[/tube]

Το πρωί της Παρασκευής, σε επαρχιακή οδό της Καβάλας, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονος ημεδαπός παρέσυρε 32χρονο ημεδαπό, ο οποίος κινούνταν πεζός επί της οδού, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης Καβάλας.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας, του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις διαρρήξεων και μία (1) απόπειρα, σε καταστήματα της Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών και εργαστηριακών ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 25, 22, 17, 16 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι ο 25χρονος, ενεργώντας είτε μόνος του, είτε από κοινού με κάποιους από τους παραπάνω δράστες, κατά το χρονικό διάστημα 15-10-2011 έως 14-12-2012, διέρρηξαν, τις νυχτερινές κυρίως ώρες, δεκατρία (13) καταστήματα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο ένα, στην πόλη της Καβάλας, ενώ μία διάρρηξη πραγματοποίησε μόνος του ο 17χρονος.

Κατά τις διαρρήξεις, αφαίρεσαν συνολικά από τα καταστήματα:
• Τρεις (3) φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές
• Το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ περίπου
• Επτά (7) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών
• Ένα (1) βάζο
• Διάφορα έγραφα

Σημειώνεται ότι ο 25χρονος και ο 17χρονος, είχαν συλληφθεί την 15-12-2012, στην Καβάλα, στα πλαίσια του αυτοφώρου, για μία από τις διαρρήξεις και την κλοπή μίας δίκυκλης μοτοσικλέτας, η οποία εντοπίσθηκε στο σπίτι του 25χρονου, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Επίσης, ο 25χρονος τελεί ήδη υπό κράτηση για τις παραπάνω πράξεις, ενώ όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει ξανά κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Οι υπόλοιποι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας για τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες περιπτώσεις διαρρήξεων.
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές, οι δύο φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, 43 και 29 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν τις τελευταίες μέρες στην Αλεξανδρούπολη.

Η σύλληψη των δύο φερόμενων ως ηγετικών στελεχών ακολούθησε την αντίστοιχη σύλληψη πέντε μελών της σπείρας σε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε στον κόμβο Ασπροβάλτας επί της Εγνατίας Οδού, όχημα, τύπου βαν, στο οποίο επέβαιναν 18 μετανάστες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, προορισμός των αλλοδαπών ήταν χώρα του εξωτερικού. Όπως κατέθεσαν οι ίδιοι οι αλλοδαποί, κατέβαλλαν συνολικά 54.000 ευρώ για αυτό το σκοπό.

Η έρευνα έδειξε ότι το κύκλωμα παραλάμβανε τους παράνομους μετανάστες από την ελληνοτουρκική μεθόριο προκειμένου να τους προωθήσει μέσω Αθηνών σε ευρωπαϊκές χώρες, έναντι μεγάλου χρηματικού αντιτίμου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments