ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 26 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views181

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=-qvj-YjWuog[/tube]

Από νωρίς το πρωί δόθηκε το σύνθημα και στη Καβάλα για τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις της ημέρα που παρέλυσαν τη χώρα. Πριν τις 9 το πρωί γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι και διασώστες του ΕΚΑΒ έδωσαν πρώτοι το δικό τους μήνυμα αντίστασης και αντίδρασης στη κυβέρνηση και την τρόικα. Αρχικά με πανό πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα κλειστά για σήμερα εξωτερικά ιατρεία και έπειτα όλοι μαζί σε πορεία κινήθηκαν προς το κόμβο του Αγίου Σύλα που συνδέει το νοσοκομείο με την κύρια αρτηρία εισόδου στη πόλη και την αποκλείσανε συμβολικά για περίπου μία ώρα. Επόμενο βήμα η κάθοδος στο κέντρο της πόλης και η ενσωμάτωση τους με τα μπλοκ των άλλων απεργών.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=tBiLDaNxmzk[/tube]

Η συνέχεια των μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων δόθηκε στην πλατεία καπνεργάτη όπου εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν μαζί με σωματεία συνδικάτα και συλλόγους για να στείλουν το δικό τους ηχηρό απεργιακό μήνυμα. Με κεντρικό σύνθημα «πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από δω» πολίτες, επαγγελματίες, μισθωτοί, συνταξιούχοι, εργάτες, φοιτητές και μαθητές έδωσαν χρώμα σε μία δυναμική συγκέντρωση. Εισηγήσεις πραγματοποίησαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της ΒΦΛ, του Εργατικού Κέντρου της ΑΔΕΔΥ, του ιατρικού συλλόγου, του συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων και της Καβάλα Όιλ ενώ μετά το πέρας των ομιλιών ξεκίνησε η πρώτη ογκώδης πορεία των απεργών.
Με αφετηρία την πλατεία  Καπνεργάτη, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν αρχικά κάθετα προς τη Βενιζέλου βγαίνοντας στην παραλία της πόλης και έπειτα επανήλθαν στην οδό βενιζέλου στο ύψος της πλατείας Ελευθερίας όπου και την διέσχισαν από τη πλευρά της καμάρας και κινούμενοι πλέον στην οδό Ομονοίας. Στην οδό Ομονοίας μάλιστα όπως και σε όλη την υπόλοιπη πόλη η αστυνομική δύναμη ήταν διακριτικά παρούσα, σε επιφυλακή για τυχόν παρατράγουδα αλλά και σε ρόλο ρυθμιστή της κυκλοφορίας αφού σε συνάρτηση με την πορεία του ΚΚΕ – ΚΝΕ – ΠΑΜΕ η πόλη είχε κυριολεκτικά παραλύσει. Στην οδό Ομονοίας οι τόνοι ανέβηκαν από τους διαδηλωτές και κυρίως από τας συνθήματα των 150 περίπου απεργών του αντιεξουσιαστικού χώρου που διαδήλωσαν μαζί με τους υπόλοιπους φορείς. Μπροστά στην αστυνομία ακούστηκαν τα γνωστά γαλλικά από πλευράς αντιεξουσιαστών αλλά η αστυνομική διεύθυνση καβάλας μη θέλοντας να προκαλέσει έκλεισε τις πύλες του αστυνομικού μεγάρου και είχε ισχνή αστυνομική δύναμη δίχως ΜΑΤ ή άλλες ειδικές για τη περίσταση δυνάμεις. Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένα επεισόδιο και η πορεία συνέχισε με στρίβοντας στον Άγιο Παύλο με κατεύθυνση το εργατικό κέντρο. Από εκεί η πορεία συνέχισε προς την Ρούσβελτ και ολοκληρώθηκε εκεί από όπου είχε ξεκινήσει, στην πλατεία καπνεργάτη.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=MJrNSRTaZHI[/tube]

Τη δική τους συγκέντρωση και τη δική τους πορεία όπως συνηθίζουν εδώ και χρόνια πραγματοποίησαν τα μπλοκ του ΚΚΕ , ΚΝΕ ΠΑΜΕ με σημείο συγκέντρωσης τη πλατεία Ελευθερίας. Για άλλη μία φορά καταφέρθηκαν κατά την κυβέρνησης των τριών που θυσιάζουν τα πάντα για να παραμείνει η ελλάδα στο ευρώ και δέσμια των δανειστών της αλλά επίθεση εξαπέλυσαν και κατά των σωματείων συνδικάτων και συνδικαλιστών της ΓΣΣΕ ΑΔΕΔΥ τονίζοντας ότι κατεθύνουν το λαό στην υποδούλωση των κεφαλαιοκρατών. Λίγο μετά τις 11μιση η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε και ακολούθησε πορεία η οποία ξεκίνησε πριν φτάσει στη πλατεία η άλλη μεγάλη πορεία ώστε να αποφευχθούν συναντήσεις και … παρατράγουδα.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=_JNk0qN3Ev8[/tube]

Στο πόδι ήταν από το πρωί φορείς και εκπρόσωποι σωματείων και συνδικάτων για την μεγάλη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Οι άνθρωποι του μόχθου και της αγοράς δίνουν το δικό τους στίγμα για τη σημερινή οικτρή οικονομική κατάσταση της  Καβάλας

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments