ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 10 Ιουνίου 2013
  • Views157

Το Επιμελητήριο Καβάλας σας ενημερώνει ότι, μετά από παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την παράταση των προθεσμιών για την καταχώρηση από τις επιχειρήσεις των οικονομικών καταστάσεών τους (ισολογισμός, αποτελέσματα χρήσεως, πίνακας διάθεσης αποτελεσμάτων και έκθεση ελέγχου) στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.).
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης: «Με τροπολογία που θα κατατεθεί την Δευτέρα, οι εταιρείες που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν προς δημοσίευση τους ισολογισμούς τους μέχρι τις 10/6, ειδικά για φέτος δεν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους καταθέσουν έως τις 10/7/2013».

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις, βάσει των σχετικών νόμων, υποχρεούνται να καταχωρήσουν στο Γ.Ε.ΜΗ. τις οικονομικές τους καταστάσεις το αργότερο μέχρι Δευτέρα 10 Ιουνίου. Με την τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, όμως, δίδεται παράταση ενός μηνός και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να καταθέσουν προς δημοσίευση τους ισολογισμούς τους έως και την Τετάρτη 10 Ιουλίου, χωρίς να κινδυνεύουν με πρόστιμα.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments