ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 10 Ιουνίου 2013
  • Views346

Την παράταση για έξι ακόμα μήνες της καταβολής των 5.200 αναπηρικών συντάξεων που διεκόπησαν στις 30 Απριλίου ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΟΓΑ λόγω της καθυστέρησης στην επανεξέταση των υποθέσεων από τα ΚΕΠΑ.

Στους 5.200 συνταξιούχους που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και η υπόθεσή τους εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές χωρίς δική τους υπαιτιότητα, έως την 1η Ιουλίου ο ΟΓΑ θα καταβάλει την πρώτη ημέρα του Ιουλίου τις συντάξεις του τριμήνου Μάιος-Ιούνιος-Ιούλιος.

Για τους επόμενους μήνες η πληρωμή θα γίνεται ανά μήνα μέχρι τη συμπλήρωση του εξαμήνου.

Σε όσους συνταξιούχους διακοπεί η σύνταξη και μετά τις 30 Απριλίου θα παρατείνεται η σύνταξη αναπηρίας για άλλους 6 μήνες μέχρι να βγει η απόφαση από τα ΚΕΠΑ.

Στην ρύθμιση υπάγονται μόνο οι συνταξιούχοι αναπηρίας και όχι οι επιδοματούχοι (προσωρινά παραπληγικοί ή τυφλοί).

Εάν μετά την γνωμάτευση των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ κριθεί ότι αυτοί οι ασφαλισμένοι δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας ή φέρουν μικρότερο ποσοστό από αυτό που είχαν αρχικά, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συνταξιοδοτικές παροχές αναζητούνται άτοκα διά συμψηφισμού με μηνιαία παρακράτηση 20% από τυχόν χορηγούμενες συνταξιοδοτικές παροχές ενώ στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές αναζητούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments