ΚΟΣΜΟΣ — 02 Νοεμβρίου 2012
  • Views118

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=Hj8pneln_Is[/tube]

Από την ανακούφιση της ψήφισης των αποκρατικοποιήσεων στην αναταραχή και πάλι το Πρωθυπουργικό επιτελείο έπειτα από τη βόμβα που έριξε στην αυλή της τρικομματικής κυβέρνησης η δικαιοσύνη με τη λίστα Λαγκάρντ και τις τυχόν ευθύνες που θα αναζητήσει η βουλή για τους κυρίους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Σαμαράς παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα όσα απίστευτα συμβαίνουν στην κυβέρνησή του με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά η οποία επιμένει να λέει «όχι» στα εργασιακά. Δεν ήταν λίγοι χθες οι «γαλάζιοι» που εξέφρασαν έντονη δυσφορία για τη στάση του κ. Κουβέλη έπειτα και από τα όσα είπε στον “Indepentend” θεωρώντας πως όσο πλησιάζει η ώρα της εκλογής των μέτρων τόσο πιο πολύ περιχαρακώνει το κόμμα του προετοιμάζοντας ίσως την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και μετά την επικοινωνία που είχε χθες το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Κουβέλης όχι μόνο παρέμεινε στο «Όχι» αλλά συνεργάτες του άρχισαν να επικαλούνται τα περί ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα εργασιακά λέγοντας μάλιστα ότι οι όποιες συζητήσεις μπορούν να γίνουν το… 2013 έπειτα από μελέτες κτλ.
«Φωτιές» άναψε στην Κουμουνδούρου η δήλωση που έκανε χθες το πρωί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Δεν μπορώ να κοροϊδέψω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και προκάλεσε τα «πυρά» των συναδέλφων του.

Λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης «άδειασε» τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και επιχείρησε να βάλει «φρένο» στη συζήτηση. «Είμαστε έτοιμοι να αποκρούσουμε την καταστροφή. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Πιστεύουμε ότι η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης τελειώνει. Βρίσκονται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις: Ή θα αλλάξουν στρατηγική ή θα βρεθούν στην κρίση του λαού».

Σε ιδιαίτερα σκληρό παίχτη στο εσωκυβερνητικό πόκερ αναδεικνύεται ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος σήμερα θα συζητήσει εκ νέου τηλεφωνικά τη στάση του κόμματός του στην ψήφιση των μέτρων με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξαρτά την ψήφο του κόμματός του στον προϋπολογισμό από το εάν η κυβέρνηση θα φέρει με ένα ή δυο άρθρα την ψήφιση των μέτρων. Αν, δηλαδή, θα δοθεί διέξοδο στη ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα δημοσιονομικά και να δηλώσει παρόν στα εργασιακά, εξέλιξη που δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ «βέτο» θέτει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, φοβούμενος νέες σημαντικές απώλειες στο κόμμα του κατά τη σχετική ψηφοφορία.

Τη Δευτέρα θα υπάρξει μάλιστα κοινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις. Σήμερα, συνεδριάζει η ΚΟ για τρέχοντα θέματα.

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 23% έναντι 20% της ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Τρίτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου είναι η Χρυσή Αυγή με 11,5% , ενώ στην τέταρτη θέση με το ίδιο ποσοστό, δηλαδή 6,5%, βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5% και η ΔΗΜΑΡ με 4%.Σημειώνεται ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 8,5%.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει το προβάδισμα του καθώς συγκεντρώνει 25,5% έναντι 22% της ΝΔ.

Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή είναι τα εξής:

Χρυσή Αυγή 13%
ΠΑΣΟΚ 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%
ΚΚΕ 5,5%
ΔΗΜΑΡ 4,5%

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments