ΚΟΣΜΟΣ — 25 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views133

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=kJpHWG41KBQ[/tube]

Προθεσμία έως τις 17 Νοεμβρίου έδωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας σε 15μελη επιτροπή στελεχών του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ενημερώσει τον τόμο των φορολογικών δαπανών που συνοδεύει τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2013 για τις μεταβολές της φορολογικής νομοθεσίας που θεσπίστηκαν ή πρόκειται να θεσπιστούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Σύμφωνα με το Νόμο ο Γενικός Προϋπολογισμός του Κράτους συνοδεύεται απαραιτήτως από προσαρτημένο προϋπολογισμό φορολογικών δαπανών, οι οποίες αφορούν σε ρυθμίσεις ισχύουσες κατά το χρόνο κατάθεσης του ή σε ρυθμίσεις που προβλέπεται να ισχύσουν κατά το οικείο οικονομικό έτος από τις οποίες προκαλείται άμεσα ή έμμεσα, απώλεια φορολογικών εσόδων.

Τις κινητοποιήσεις τους κατά του πακέτου των περικοπών κλιμακώνουν οι εφοριακοί.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν λάβει, οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη -στο πλαίσιο της γενικής απεργίας-, καθώς επίσης την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Έως την 31η Οκτωβρίου 2012 παρατείνεται η ισχύς των φοιτητικών πάσο 2011-2012.
Έως τις 31 Οκτωβρίου 2012 οι πρωτοετείς φοιτητές θα μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου κομίστρου στα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ με την επίδειξη της Βεβαίωσης εγγραφής τους και της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.
Η έκδοση μηνιαίων καρτών μειωμένης τιμής μηνός Νοεμβρίου θα γίνεται μόνο με την επίδειξη του Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου έτους 2012-2013.

Η ΟΤΟΕ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη.
Σε ανακοίνωση της, η ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων αναφέρει ότι «οι νέες προκλητικές απαιτήσεις της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλαγές στο ωράριο και κατάργηση του πενθημέρου, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μείωση των αποζημιώσεων και ισοπέδωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άλλης ανοχής στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, δεδομένου, ότι η αντοχή όλων έχει εξαντληθεί» και προσθέτει:
«Η ΟΤΟΕ έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου της ως κλαδική οργάνωση των εργαζομένων στις τράπεζες, θα είναι παρούσα στους αγώνες για την ανατροπή των αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών, αλλά και στο δημόσιο διάλογο με θέσεις και προτάσεις για μια νέα λειτουργία των τραπεζών, με αρχές και κανόνες που θα στηρίζουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την οικονομική ανάπτυξη και τις κοινωνικές ανάγκες».

Το ζήτημα της εμπλοκής πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως και χωρίς καμία καθυστέρηση, όσο ψηλά και αν φτάνουν οι υποθέσεις αυτές.Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και καλεί όλους τους φορείς (εφορίες, τράπεζες κλπ) να συμβάλουν στην περαιτέρω διερεύνηση του ζητήματος.
Ταυτόχρονα καλεί τη Δικαιοσύνη να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να υπάρξει απόδοση ευθυνών.

«Υπάρχει ένα χρηματοδοτικό κενό ως αποτέλεσμα της μεγάλης καθυστέρησης στις ιδιωτικοποιήσεις και την περιορισμένη είσπραξη εσόδων» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ από την Ουάσινγκτον.
Όπως τόνισε η κ. Κριστίν Λανγκάρντ, η Ελλάδα χρειάζεται σειρά περικοπών και ενίσχυση εσόδων για να καλύψει το κενό αυτό, μαζί με εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας πως «μέρος της εξίσωσης θα πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους».
«Δεν χρειαζόμαστε μόνο 11,5 δισ. ευρώ περικοπών, χρειαζόμαστε σειρά περικοπών και ενίσχυση εσόδων για να καλυφθεί το κενό», ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων τους έως τις 20 Οκτωβρίου αποφάσισαν το Σάββατο δικαστές και εισαγγελείς.
Κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, δικαστές και εισαγγελείς αποφάσισαν:
1.Τη συνέχιση διακοπής των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας (Πολιτικών και Ποινικών) από τη Δευτέρα 24.9.2012 έως 20.10.2012, από 10 π.μ. έως 15 μ.μ.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί αύριο όλη η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν αρκετοί κλάδοι εργαζομένων.

Δημόσιοι υπάλληλοι, εφοριακοί, εργαζόμενοι στα Ταμεία, προσωπικό δήμων και περιφερειών, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, τραπεζικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Παράλληλα απεργούν δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί, ενώ στον χώρο της Υγείας σε κινητοποίηση προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ.

Δύσκολη προβλέπεται να είναι η μέρα για όσους προσπαθήσουν να κινηθούν με τα μέσα μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας προκειμένου να διευκολύνουν όσους θέλουν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, αφού το προσωπικό θα προχωρήσει σε στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι και τη λήξη του ωραρίου. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία.

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments