ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 07 Νοεμβρίου 2012
  • Views184

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=pADZMtrPowY[/tube]

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο Μέγαρο Μάξιμο για το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού εκτιμούν πως η ΚΟ της ΝΔ σύσσωμη θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο αλλά κανείς δεν βάζει και το «χέρι του στην φωτιά» μέχρι να ολοκληρωθεί η ονομαστική ψηφοφορία. Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά τις 20 «γαλάζιες» διαγραφές από την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης.

Γι’ αυτό τον λόγο από νωρίς το πρωί και μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά βρίσκονταν στην βουλή, βολιδοσκοπούσαν τους βουλευτές της ΝΔ, πληροφορούνταν για την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκειμένου άμεσα να ενημερώνεται ο Πρωθυπουργός για τις εξελίξεις. Ωστόσο, μέχρι στιγμής κανένας «γαλάζιος» βουλευτής – τουλάχιστον δημοσίως – δεν έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα μέτρα.

Η γενική απεργία που άρχισε χθες συνεχίζεται και σήμερα με τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ολόκληρη τη χώρα, να παραλύουν. Οι εργαζόμενοι σχεδόν όλων των επαγγελμάτων και κοινωνικών φορέων συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και εκφράζουν την αντιπαράθεσή τους στις διεργασίες που λαμβάνουν μέρος στη Βουλή για την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, σήμερα το βράδυ, καθώς και του Προϋπολογισμού τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Κάλεσμα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσουν το Μνημόνιο III απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και το λαό είναι πάνω από κάθε εφήμερη κομματική πειθαρχία».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

«Σήμερα καλείται η Βουλή να αντιστοιχηθεί στη λαϊκή βούληση. Απευθυνόμαστε λοιπόν στους βουλευτές που μόλις στις τελευταίες εκλογές εξελέγησαν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων του μνημονίου. Ειδικότερα καλούμε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

» Μην συνταχθείτε με το μέτωπο του μνημονίου, ως δορυφόροι του κ. Σαμαρά. Συνταχθείτε, έστω και τώρα, στο πλάι του λαού για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνίας.

» Η ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και το λαό είναι πάνω από κάθε εφήμερη κομματική πειθαρχία

» Σας καλούμε να μην ψηφίσετε τα μέτρα και τον προϋπολογισμό.

» Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος της ιστορικής σας ευθύνης και να συμβάλλετε στη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο λαός».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments