ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 05 Οκτωβρίου 2012
  • Views110

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=K9OTooH3Zzw[/tube]

Το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας θα χρειαστεί φέτος επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ για να καταβάλει τις συντάξεις
Σε εσωτερικό δανεισμό καταφεύγει για ακόμα μία φορά το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για να μπορέσει να καταβάλει κανονικά τις συντάξεις και τις άλλες παροχές.
Συγκεκριμένα θα πάρει 200 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΤΕΑΜ και 30 εκατομμύρια από το ΤΑΠ-ΔΕΗ για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο Ταμείο της χώρας θα χρειαστεί φέτος ένα επιπλέον ποσό της τάξης του 1,4 δισεκατομμυρίου ευρώ για να μπορέσει να καταβάλει τις συντάξεις.
Σε επίσημη διάψευση προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το “θόρυβο” που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες για την “κίνηση” E.N.D. Πρόκειται για ομάδα ομογενών, που ισχυρίζονται ότι έχουν συγκεντρώσει 600 δισ. ευρώ ώστε να εξαγοράσουν το χρέος της Ελλάδας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, καμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα.
Μάλιστα καταφέρθηκε και εναντίον όσων διακινούν τέτοια σενάρια παίζοντας με τον πόνο του ελληνικού λαού.
“Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί”.
Σε … «θησαυρό» εξελίσσεται για την ελληνική κυβέρνηση η λίστα με τους 54.000 μεγαλοκαταθέτες που έβγαλαν στο εξωτερικό περισσότερα από 22 δισ. ευρώ εν μέσω κρίσης, την περίοδο 2009 – 2011.
Οι φορολογούμενοι αυτοί εντοπίστηκαν να έχουν «φυγαδεύσει» με εμβάσματα εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, χωρίς ωστόσο τα ποσά των καταθέσεων να δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. Τώρα καλούνται να πληρώσουν πρόσθετους φόρους 2,25 δισ. ευρώ για απόκρυψη εισοδημάτων που υπερβαίνουν τα 5 δισ. ευρώ.
Το οικονομικό επιτελείο προχωρά άμεσα σε αξιοποίηση της λίστας, ενώ παράλληλα η εφορία αρχίζει να στέλνει «ραβασάκια» στους 15.000 εξ αυτών που παρουσιάζουν «φουσκωμένους» λογαριασμούς.
Το Δημόσιο προσδοκά να εισπράξει έσοδα 2,25 δισ. ευρώ από τη φορολόγηση με συντελεστή 45% στα «αδήλωτα» εισοδήματα.
Αναμένεται να παραχωρηθούν όσα αεροδρόμια εμφανίζουν αυξημένη επιβατική κίνηση από το σύνολο των 37 περιφερειακών αερολιμένων της χώρας
Εως και 22 περιφερειακά αεροδρόμια θα δοθούν με συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες. Οι διεθνείς διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν έως το τέλος του χρόνου με στόχο οι παραχωρησιούχοι να έχουν επιλεγεί μέχρι το τέλος του 2013.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να παραχωρηθούν σε ιδιώτες από 13 έως 22 αεροδρόμια, δηλαδή όσα εμφανίζουν αυξημένη επιβατική κίνηση από το σύνολο των 37 περιφερειακών αερολιμένων της χώρας, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα έντεκα αεροδρόμια μεικτής χρήσης (πολιτικά και στρατιωτικά). Τα υπόλοιπα θα παραμείνουν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου.
Η παραχώρηση θα γίνει για τουλάχιστον 30-35 χρόνια, με τη μέθοδο της ομαδοποίησης των αερολιμένων σε δύο έως τρεις συστάδες αεροδρομίων παρόμοιου μεγέθους με βασικό κριτήριο το γεωγραφικό.

Θέμα εκλογών θέτει ξαφνικά στο τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο το τεταμένο πολιτικό κλίμα, ενώ σήμερα ξεκινάει το Φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος στο Άλσος Γουδή.

«Ζητάμε, πρώτα απ’ όλα, να μην εφαρμοστούν τα μέτρα, επιδιώκουμε την ανατροπή της κυβέρνησης και με αυτή τη λογική σειρά, το επόμενο βήμα είναι οι εκλογές», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Πιο προσεκτικός ο Πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, που μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε την κυβέρνηση αξιοθρήνητη, προβλέποντας πως «τελειώνει ο χρόνος της».

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου ρίχνει στο τραπέζι το χαρτί των εκλογών, καθώς θεωρεί πως υπάρχει ήδη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης παρότι η λαϊκή εντολή είναι πολύ πρόσφατη και εντελώς νωπή. Κυρίως όμως προβλέπει πως η αρνητική πορεία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αντιστραφεί, γεγονός που δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει την κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο που οι κοινωνικές αντιδράσεις για τα μέτρα αναμένεται να οξυνθούν.

Σοκ προκαλεί η αυτοκτονία του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Τζανή, ο οποίος βρέθηκε χτες απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του στον Βόλο.

Το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τα 36 ονόματα πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, η οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Η είδηση της αυτοκτονίας του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ έπεσε σαν κεραυνός ένα αιθρία τόσο στην τοπική κοινωνία στην οποία ήταν πολύ αγαπητός, όσο και στον πολιτικό κόσμο της χώρας.

«Δεν αντέχω άλλο. Υπέφερα μία φορά, δε θα το περάσω ξανά. Δεν αντέχω», φέρεται να επαναλάμβανε σε συγγενείς και συναδέλφους το τελευταίο διάστημα ο αυτόχειρας, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε κατηγορηθεί πριν από χρόνια για υπόθεση με παράνομα «φρουτάκια».

Τον πρώην υφυπουργό βρήκε κρεμασμένο η σύζυγός του Μαρία, παθαίνοντας σοκ από το θέαμα.

Ο Λεωνίδας Τζανής άφησε πίσω του δύο παιδιά, ένα γιο φοιτητή και μία κόρη, μαθήτρια στη Γ’ Λυκείου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments