ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 01 Οκτωβρίου 2012
  • Views278

Οι δραστηριότητες του προέδρου της ΟΕΒΕ Καβάλας Παναγιώτη Αρσονιάδη συνεχίζονται…

Με νέα επιστολή του, η οποία απευθύνεται στους 4 βουλευτές του νομού Καβάλας, ο κ. Αρσονιάδης επιχειρεί να τους θέσει μια σειρά ερωτημάτων, τα οποία είχε θέσει και πριν από 1 έτος (στους τότε βουλευτές του νομού) και τα οποία, όπως ισχυρίζεται, δεν απαντήθηκαν.

Η επιστολή που απέστειλε στους 4 εν ενεργεία βουλευτές είναι η εξής:

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Την 14η Οκτωβρίου 2012 στείλαμε την με αριθμό πρωτοκόλλου 1257 επιστολή μας προς τους τότε Βουλευτές Καβάλας, την οποία σας επισυνάπτουμε και από τότε μέχρι σήμερα δεν λάβαμε καμία απάντηση. Εντός των επόμενων ημερών θα κληθείτε να αποφασίσετε εάν θα ψηφίσετε ή όχι τα νέα μέτρα των 11 και πλέον δις ευρώ (χωρίς ταβάνι). Και επειδή σας έχουμε εκλέξει για το καλό μας και όχι για το κακό μας, σας παρακαλούμε πολύ να μας απαντήσετε απλά και λαϊκά εάν οι παρακάτω υπολογισμοί μας είναι σωστοί ή όχι.

Με βάση την παλαιότερη επιστολή που σας αναφέραμε και σας επισυνάπτουμε ένας φορολογούμενος στην Ελλάδα χρειάζεται σήμερα για να ζήσει 13.310€ χωρίς να πληρώνει ενοίκιο ή δόση δανείου. Με την υπόθεση ότι σφίγγει τα λουριά ακόμη περισσότερο και ότι χρειάζεται για να ζήσει μόνο 10.000€ το χρόνο υπολογίσαμε ότι με βάση τα νέα μέτρα θα πρέπει να έχει ετήσια έσοδα 35.000€ και αναλύουμε:

35.000€ Χ 35% φορολόγηση = 12.250€ φόρους. Η προκαταβολή του φόρου για το επόμενο έτος, δηλαδή 12.250€ Χ 55% = 6.737,50€. Οι ασφαλιστικές του εισφορές και το τέλος επιτηδεύματος 6.000€ το χρόνο δηλαδή σύνολο φόρων και εισφορών 24.987,50€. Συνεπώς αν αφαιρέσουμε από το υποτιθέμενο στο παράδειγμα εισόδημα των 35.000€ τους φόρους και τις εισφορές του μένουν περίπου 10.000€ για να ζήσει.

Σας παρακαλούμε στις απαντήσεις σας να μην αναλωθείτε στην λογική της πολιτικής απόφασης του κόμματος σας και να μας απαντήσετε μόνο εάν ο ανωτέρω συλλογισμός μας είναι σωστός ή είναι λάθος. Επίσης σας παρακαλούμε πολύ αν διαπιστώσετε κάποιο λάθος να μας στο σημειώσετε και να το διορθώσετε. Να θυμάστε ότι ο τελικός στόχος μας στους υπολογισμούς, είναι ο φορολογούμενος να έχει τουλάχιστον 10.000€ εισόδημα το χρόνο για να μπορεί να ζήσει. Όπως αντιλαμβάνεστε από τις απαντήσεις σας θα εξαρτηθεί εάν υπάρξει και επόμενο ερώτημα.

Τέλος, επειδή τα δεδομένα στην οικονομία αλλάζουν καθημερινά σας παρακαλούμε πολύ οι απαντήσεις σας να μας κοινοποιηθούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη στις 3 Οκτωβρίου 2012. Εξάλλου από ότι υπολογίσαμε ο χρόνος που θα χρειαστείτε να μας απαντήσετε δεν είναι μεγαλύτερος από 30 λεπτά.

Αναμένοντας για τις άμεσες ενέργειες και απαντήσεις σας 

Ποια ήταν, όμως, η επιστολή που απέστειλε στους τότε βουλευτές του νομού Καβάλας, στις 14 Οκτωβρίου 2011, ο κ. Αρσονιάδης;

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για τα εξής εύλογα ερωτήματα πολλών μικρομεσαίων επιχειρηματιών και όχι μόνο:

Η κυβέρνηση μας επιβάλει από τη μια έκτατες εισφορές. Αυτές οι έκτατες εισφορές κατά την άποψη της κυβέρνησης είναι αναγκαίες για την μείωση του ελλείμματος. Από την άλλη βέβαια μας λέει ότι το επόμενο έτος δηλ. το 2012, το Ελληνικό κράτος θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Και τα ερωτήματα είναι:

1. Η έκτακτες εισφορές θα σταματήσουν κάποτε και πότε;

2. Αν σταματήσουν οι έκτατες εισφορές μόλις έρθει το πλεόνασμα, από πού θα βρει

    τα χρήματα το κράτος για να αναπληρώσει το «κενό» των ποσών των έκτατων

    εισφορών; Διότι αλλιώς πάλη σε έλλειμμα θα γυρίσουμε.

3. Αν δεν έχει σκοπό η κυβέρνηση να σταματήσει κάποτε τις έκτατες εισφορές, τι

    προτίθεται να κάνει για να αποκαταστήσει την οικονομική κατάσταση των

    Ελλήνων; Και το ερώτημα δεν είναι αόριστο! Σήμερα τα οικονομικά δεδομένα

    είναι τα εξής:

Α) (όπως είπε και μια συνάδελφος σας) για ένα γάλα και ένα ψωμί χρειαζόμαστε το

      Χρόνο 720 €

Β)  για ρεύμα (χωρίς σπατάλες) 1.200 €

Γ) για τηλέφωνο (σταθερό και κινητό χωρίς σπατάλες) 1.200 €

Δ) για ενοίκιο (σε δυάρι) 3.000€

Ε) για νερό και δημοτικά τέλη 150 €

Ζ) για θέρμανση (φυσικά όχι πετρέλαιο) 800€

Η) για μεταφορά προς οπουδήποτε (δουλειά, σχολείο, δραστηριότητες) 840 €

Θ) για τις έκτατες εισφορές ( με επιφύλαξη) 1.000 €

Ι) για το φόρο εισοδήματος (με επιφύλαξη) 500 €

Κ) από τη μείωση του εισοδήματος (με επιφύλαξη) 1.000€

Λ) για τα πάγια έξοδα ενός οχήματος ( τέλη, ασφάλεια και συντήρηση) 1.000 €

Μ) για τη συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (με επιφύλαξη) 500 €

Ν) για τα έξοδα εκπαίδευσης παιδιών (με επιφύλαξη) 600 €

Ξ) για τα έξοδα δραστηριοτήτων των παιδιών (με επιφύλαξη) 600 €

Ο) για τρόφιμα 2.400 €

Π) για ρούχα των παιδιών 300 €

Ρ) για τυχαία και απρόβλεπτα έξοδα ( με επιφύλαξη) 500 €

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ (με επιφύλαξη):

16.310 € με ενοίκιο και 13.310 € χωρίς ενοίκιο ή δόση δανείου

4) Πώς να τα βγάλει πέρα σήμερα μια οικογένεια, όταν κατά κυβερνητική ομολογία δουλεύει μόνο ένας και το εισόδημά του δεν φτάνει καν τα ανωτέρω έξοδα; Διότι όσο και αν προσπαθήσαμε να κόψουμε κάτι από τα ανωτέρω δεν τα καταφέραμε.

Κύριοι Βουλευτές η παρούσα επιστολή δεν αποτελεί πράξη λαϊκισμού, όπως έτσι αντιμετωπίζει τα ερωτήματα ο κ.Ξυνίδης τελευταία. Είναι ερωτήματα αγωνίας και προβληματισμού για το μέλλον μας. Για αυτό λοιπόν σας παρακαλούμε πολύ να μας ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ!!! Γνωρίζουμε ότι ίσως οι απαντήσεις σας δεν θα μας αρέσουν, ή ότι με τις απαντήσεις σας θα έχετε πολιτικό κόστος, αλλά εμάς τους αιμοδότες της υπόθεσης ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!! Όσο και όποιον και αν πονάει. Και τις απαντήσεις τις περιμένουμε και από τους τέσσερεις σας. Έτσι για να δούμε επιτέλους και τις δικές σας διαθέσεις.     

Με την πεποίθηση ότι θα λάβετε σοβαρά υπ όψιν σας τις απαιτήσεις μας οι οποίες αποτελούν υποχρέωση σας και δικαίωμα μας, συνεχίζουμε να αναμένουμε τις απαντήσεις σας με ειρηνικό και κόσμιο τρόπο (χωρίς γιαούρτια ή αυγά). 

Σε κάθε περίπτωση οι απαντήσεις σας ή οι σιωπές σας θα δημοσιοποιηθούν τη Δευτέρα 31/10/2011. Μετά ο λόγος στο ΛΑΟ. 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments