ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 24 Μαρτίου 2012
  • Views229

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=0Pxh17aY50M[/tube]

Οι εξελίξεις γύρω από τον ιδιοκτήτη της ΒΦΛ Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι ραγδαίες μετά και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος  του για την υπόθεση της PROTON BANK και την απαγόρευση εξόδου του από την χώρα. Ήδη ο Κύπριος επιχειρηματίας ζήτησε σήμερα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε να επιστρέψει τα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχουν δεσμευθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης για την υπόθεση της Proton Bank.

Οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν, όπως είναι φυσικό, τους εργαζόμενους της ΒΦΛ, έστω και έμμεσα, καθώς βλέπουν τα προβλήματά τους να μην βρίσκουν λύση.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη μια ανακοίνωση των εργαζομένων της ΒΦΛ που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Με την ανακοίνωση αυτή τα μέλη του ΠΑΜΕ κατηγορούν την διεύθυνση του εργοστασίου για επικίνδυνες λογικές για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Στην ίδια ανακοίνωση, ωστόσο, τα μέλη του ΠΑΜΕ επιτίθενται και κατά της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων, την οποία κατηγορεί για παθητικότητα.

Το τελευταίο διάστημα έγινες και γίνεσαι μάρτυρας του πιο στεγνού ωμού εκβιασμού της εργοδοσίας, που με τις πλάτες και την συμπαράσταση της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, προσπαθεί να μην αφήσει κανένα εργατικό δικαίωμα, να καταργήσει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ, Δηλώνουμε, ότι θα είναι πρόκληση κι ευθύνη απέναντι στην εργατική τάξη αν το σωματείο της επιχείρησης  συμφωνήσει να υπογραφεί  Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα μειώνει μισθούς και μεροκάματα, θα καταργεί επιδόματα και οικονομικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Η λογική της ταξικής συνεργασίας που καλλιεργεί το Δ.Σ. του Σωματείου είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα μας και αφοπλίζει τους εργαζόμενους.  

Τα τραγελαφικά γεγονότα του τελευταίου διαστήματος, δηλαδή αναγκαστικές άδειες, «κλείσιμο» της μονάδας της Αμμωνίας, «κλείσιμο» των Νιτρικών, «το θειάφι είναι στα τελευταία», και άλλα γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά δείχνουν ξεκάθαρα τα παιχνίδια της εργοδοσίας και του αστικού κράτους, της Ε.Ε. συνολικότερα, στο τι θέλουν από την εργατική τάξη εν μέσω κρίσης: στόχος τους είναι να μετατρέψουν τους εργάτες και τις εργάτριες σε σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα, χωρίς δικαιώματα.

Στον κυνικό εκβιασμό ή σκύβετε το κεφάλι ή τα πράγματα με το εργοστάσιο δεν θα πάνε καλά, εμείς αντιτάσσουμε ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά. Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι καπιταλιστές. Αυτοί λεηλάτησαν και λεηλατούν τον πλούτο της χώρας, τους εργαζόμενους, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τον ιδρώτα του λαού. Αυτοί δημιουργούν κουφάρια και χρέη.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός στους εργαζομένους. Το ΠΑΜΕ για πολλοστή φορά ζητά από το Δ.Σ. του Σωματείου να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση τη βδομάδα που μας έρχεται, όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης (μόνιμοι και εργολαβικοί) για να αποφασιστούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments