ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 26 Φεβρουαρίου 2013
  • Views150

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=HSXmylmvHlE[/tube]

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μια πρωτοβουλία για τη διάθεση αγροτικών προϊόντων απευθείας από παραγωγούς σε καταναλωτές της Ξάνθης. Το πρωί της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου, στο πάρκο έναντι του γηπέδου ΑΟΞ, η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, για την αγορά αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Η ανταπόκριση του κόσμου δικαιώνει τις προσπάθειες της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και της Ομάδας Δράσης Ξάνθης «Χωρίς Μεσάζοντες» και δίνει δύναμη για να αποκτήσει τακτικό χαρακτήρα μέχρι την Άνοιξη. Η επόμενη διανομή θα γίνει στις 7 Απριλίου, ημέρα Κυριακή και ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να καθιερωθεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Παλλαϊκή υποδοχή επιφύλαξαν στο νέο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα – στο δικό τους κληρικό που διακόνησε με αφοσίωση την περιοχή τους – εκατοντάδες πιστοί της Ι.Μ.Ξάνθης και Περιθεωρίου.
Η αγκαλιά του Μητροπολίτη Παντελεήμονα γέμισε λουλούδια ενώ το πλήθος που ασφυκτικά είχε γεμίσει το Ναό, αγκάλιασε νοητά τον μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελλο της Ξάνθης.
“ΑΞΙΟΣ”, φώναζαν οι πιστοί παίρνοντας την ευχή του νέου Μητροπολίτη.
Το νέο αξονικό τομογραφό του Νοσοκομείου Ξάνθης παρουσίασε η Διοίκηση του Νοσοκομείου το μεσημέρι της Δευτέρας.
Πρόκειται για ένα τομογράφο τελευταίας γενιάς που χρησιμοποιεί μικρότερη ακτινοβολία, και θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην αγορά. Κόστισε 273.000 ευρώ (αρχική τιμή 350.000 ευρώ) και αποκτήθηκε μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας του ΕΣΠΑ.
Την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (νοσηλευτικό και παραϊατρικό) στα νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 777 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 36 σε νοσοκομεία της Περιφέρειας μας.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, 70 θέσεις εγκρίθηκαν στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια, συνολικού προϋπολογισμού 1.171.279 ευρώ.

Αναλυτικότερα, στο νοσοκομείο Καβάλας θα προκηρυχτούν 8 θέσεις, στο νοσοκομείο Δράμας 5 θέσεις, στο νοσοκομείο Ξάνθης 2 θέσεις, στο νοσοκομείο Κομοτηνής 7 θέσεις, στο νοσοκομείο Έβρου (μετά την συγχώνευση του) 14 θέσεις.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments