ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΣΜΟΣ — 09 Απριλίου 2013
  • Views257

Κλιμακώνονται οι απειλές και λαμβάνουν όλοι θέση μάχης

Σε έντονη κινητικότητα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες Νότια και Βόρεια Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία και ΗΠΑ που ετοιμάζονται για πυρηνικό πόλεμο.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα όσους ξένους βρίσκονται στη Νότια Κορέα να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την απομάκρυνσή τους σε περίπτωση πολέμου, σε μία κλιμάκωση των απειλών της προς την Σεούλ.

«Δεν επιθυμούμε το κακό των ξένων στη Νότια Κορέα σε περίπτωση πολέμου”, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων KCNA επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της βορειοκορεατικής “Επιτροπής Ειρήνης Ασίας – Ειρηνικού».
Η Ιαπωνία εγκατέστησε πυραύλους Πάτριοτ στο κέντρο του Τόκιο για να αντιμετωπίσει πιθανό χτύπημα της Βόρειας Κορέας, η οποία απειλεί το αρχιπέλαγος, ανακοινώθηκε σήμερα από το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με τον ιαπωνικό Τύπο, πύραυλοι Πάτριοτ θα αναπτυχθούν και σε δύο άλλα σημεία στην περιοχή του Τόκιο. Συστήματα αναχαίτισης θα εγκατασταθούν επίσης στο νησί Οκινάουα.

Εκτός από τις συστοιχίες Πάτριοτ το Τόκιο έχει στείλει αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με το προηγμένο σύστημα Aegis (σύστημα ελέγχου και διοίκησης με υπολογιστές και ραντάρ για τον εντοπισμό εχθρικών στόχων στον αέρα) στην Θάλασσα της Ιαπωνίας, επισήμαναν αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας.

“Η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να προστατεύσει τον Iαπωνικό λαό και να εγγυηθεί την ασφάλειά του”, τόνισε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε μιλώντας σε δημοσιογράφους. “Όσο η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις, η Ιαπωνία θα κάνει αυτό που πρέπει σε συνεργασία με τις άλλες εμπλεκόμενες πλευρές”, πρόσθεσε.

“Αυτήν την στιγμή, το σημαντικότερο είναι να εφαρμόσουμε τις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ”, κατέληξε ο Άμπε.

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments