ΥΓΕΙΑ — 08 Απριλίου 2013
  • Views198

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Κίνα Μάικλ Ο’ Λίρι ήταν απόλυτα ξεκάθαρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Επί του παρόντος δεν υπάρχει απόδειξη μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο του στελέχους Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών».

Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη μετάδοσης του ιού Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών από άνθρωπο σε άνθρωπο, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, παρά την αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων, ο οποίος ανέρχεται σε 21, εκ των οποίων έξι θάνατοι.

Ανάμεσα στις λοιμώξεις που καταγράφηκαν περιλαμβάνεται αυτή ενός άνδρα από τη Σανγκάη ο οποίος πέθανε από επιπλοκές του ιού Η7Ν9. Οι δύο γιοι του άνδρα αυτού νοσηλεύτηκαν και ο ένας πέθανε επίσης. Ωστόσο οι εξετάσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί οι δύο γιοι αποδείχτηκαν αρνητικές στον Η7Ν9.

«Αυτό το οικογενειακό περιβάλλον θέτει την πιθανότητα μιας μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά δύο εκ των κρουσμάτων στο σπίτι αυτό δεν επιβεβαιώθηκαν από τις εργαστηριακές αναλύσεις και δεν υπάρχει καμιά απόδειξη συνεχούς μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο», πρόσθεσε ο Ο’ Λίρι.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments