ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 04 Οκτωβρίου 2012
  • Views168

Τέλος καλό, όλα καλά για την Καβάλα και τον Απόλλων Πατρών, οι οποίες εξασφάλισαν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποφασίστηκε να δοθεί και στις δύο ομάδες πιστοποιητικό, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της φετινής Basket League ΟΠΑΠ.

Παράλληλα, η επιτροπή έδωσε προθεσμία ενός μήνα για την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας. Αναλυτικά, η απόφαση:

“Χορήγησε πιστοποιητικό, παράλληλα δε έδωσε προθεσμία ενός μηνός από την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος, για την προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, στις ΚΑΕ:

Απόλλων Πάτρας (φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα)

Καβάλα (φορολογική ενημερότητα)

Η επόμενη συνεδρίαση της Ε.Ε.Α. ορίστηκε για την Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 12 το μεσημέρι”.

Κάτσε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα…

Βέβαια, το γεγονός ότι η Καβάλα πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα δεν σημαίνει ότι θα αγωνιστεί και αυτό το Σαββατοκύριακο (κόντρα στον Ηλυσιακό). Και αυτό όχι διότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την συμμετοχή της Καβάλας, όσο διότι το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, το οποίο συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή του νέου πρωταθλήματος.

Η πρόταση για λοκ άουτ εγκρίθηκε με ψήφους 11-2 (υπήρξε και ένα λευκό), καθώς ούτε η τελευταία προσφορά της δημόσιας τηλεόρασης ικανοποίησε τις ομάδες. Πλέον το “τζάμπολ” της Basket League μετατίθεται για άλλη ημερομηνία και δεν θα διεξαχθούν αγώνες το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διαδικασία μειοψήφησαν ο Ολυμπιακός και η Καβάλα, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν πήρε θέση. Αντίθετα Πανιώνιος, Κολοσσός, ΑΓΟΡ, ΚΑΟΔ, Άρης, ΠΑΟΚ, Ίκαρος, Ηλυσιακός, Περιστέρι, Απόλλων Πατρών και  Πανελευσινιακός στήριξαν την πρόταση για αναβολή, διαμορφώνοντας και το αποτέλεσμα.

H σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει τα εξής:

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και πιστεύοντας ακράδαντα ότι η αντιμετώπιση που τυγχάνει το επαγγελματικό μπάσκετ, δεν συμβαδίζει με τη δυναμική, την αξιοπιστία και τις επιτυχίες των ομάδων του, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, με λύπη του, αποφάσισε την επ’ αόριστον αναβολή της έναρξης της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13.

Είναι αρκετό, όμως, το πιστοποιητικό;

Εκτός, όμως, από την αναβολή της πρεμιέρας της Basket League ΟΠΑΠ το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ έλαβε, επίσης, μια απόφαση που πέρασε στα ψιλά, όμως ενδιαφέρει άμεσα την Καβάλα. Ποια ήταν η απόφαση αυτή;

Πώς όποια ΚΑΕ δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα δεν παίζει στο πρωτάθλημα!!!

Βέβαια, εδώ θα πει κάποιος: “Και τότε ποια είναι η ισχύ της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε χορηγήσει πιστοποιητικά συμμετοχής στις δύο ΚΑΕ, δίνοντας, ωστόσο,  προθεσμία ενός μηνός από την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος, για την προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας;”

Δώστε βάση…

Η συγκεκριμένη τροπολογία του Υφυπουργείου Αθλητισμού αφορούσε αρχικά τις ΠΑΕ, αλλά στη συνέχεια απέκτησε ισχύ και σε άλλες αθλητικές ανώνυμες εταιρείες. Μόνο, που το χτεσινό διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ανέτρεψε το σκηνικό, ή τουλάχιστον έκανε μια προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, αποφασίζοντας και μάλιστα ομόφωνα να μην επιτρέπεται η συμμετοχή στο πρωτάθλημα σε ομάδες που δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Προσέξτε μια μικρή λεπτομέρεια: Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Καβάλας Κώστας Παπακωνσταντίνου είχε αποχωρήσει από το ΔΣ του Συνδέσμου λίγα λεπτά πριν από τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία, πάντως, βρήκε σύμφωνο τον πρόεδρο του Απόλλωνα Ανδρέα Μολφέτα. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα Sport24.gr, πριν από την έναρξη του ΔΣ, ο πρόεδρος της Καβάλας είχε ζητήσει την επικύρωση των συμβολαίων των παικτών της ομάδας του, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Γιώργο Χαλβατζάκη, ο οποίος έφερε το ζήτημα στο ΔΣ.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, οι δύο ΚΑΕ (τώρα μπορεί να είναι η Καβάλα και ο Απόλλων, στο μέλλον κάποιες άλλες – το μέτρο δεν αφορά μόνο αυτές τις δύο) είναι υποχρεωμένες να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να την προσκομίσουν στον ΕΣΑΚΕ το ταχύτερο δυνατό. Σε διαφορετική περίπτωση, αναμένεται να τους επιβληθούν κυρώσεις, οι οποίες εκτός από χρηματικό πρόστιμο, θα μπορούσε να είναι μέχρι και μηδενισμός στους αγώνες. Οταν φυσικά αρχίσουν…

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments