ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣ — 25 Ιανουαρίου 2013
  • Views136

Μετά από αίτημα της εταιρείας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ώστε να προλάβει να φτάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Ποιοι υποστήριξαν το αίτημα της Φωκάς

Αναβλήθηκε για τις 26 Απριλίου η συζήτηση για την υπαγωγή της Φωκάς Α.Ε.στη διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99, μετά από αίτημα που υπέβαλε σήμερα η εταιρεία στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το αίτημα για αναβολή υποβλήθηκε προκειμένου η Φωκάς να παρουσιάσει στο Δικαστήριο συμφωνία με τους πιστωτές της που θα αφορά στον χρόνο και  τον τρόπο καταβολής των υποχρεώσεών της (πιθανό κούρεμα οφειλών), προκειμένου να εξασφαλισθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την εξυγίανσή της και  την επιστροφή της σε κερδοφορία.

Παρέμβαση υπέρ του αιτήματος της εταιρείας έκανε η Alpha Bank, η οποία υποστήριξε ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για να καταλήξουν οι πιστώτριες τράπεζες σε κάποιο σχέδιο αναδιάρθρωσης των χρεών. Σημειώνεται ότι οι κυριότερες πιστώτριες τράπεζες της Φωκάς είναι η Alpha και η ΕΤΕ.

Πέραν των τραπεζών, μεγάλοι προμηθευτές της εταιρείας όπως η Notos, η Adidas, η Raxevsky, η Triumph, έχουν καταθέσει επιστολές υπέρ του αιτήματος της εταιρείας.

Όμως στο Δικαστήριο, έγιναν και παρεμβάσεις κατά του αιτήματος της εταιρείας, από το ΙΚΑ, το δημόσιο, ομάδα περίπου 100 υπαλλήλων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και δύο μικρών προμηθευτών.

Oι συνολικές υποχρεώσεις της Φωκάς ανέρχονται σε περίπου 66,3 εκατ. ευρώ και το 50% αυτών αφορά δάνεια τραπεζών. Τα προβλήματα της εταιρείας, όπως έχει γράψει  και στο παρελθόν η Voria.gr, οφείλονται στην πολύ μεγάλη μείωση του τζίρου κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.

Σημειώνεται ότι η Φωκάς, οφείλει δεδουλευμένα στους εργαζομένους της. Μέχρι την 1η Φεβρουαρίου πρόκειται να έχει εξοφλήσει και τον Οκτώβριο ( έχει καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων) ενώ προτίθεται κάθε επόμενο μήνα να πληρώνει δύο μισθούς, έτσι ώστε να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εταιρεία, μέχρι να εκδικαστεί το αίτημά της για υπαγωγή στο άρθρο 99, προστατεύεται, με προσωρινή διαταγή, από τους πιστωτές.

Πηγή: voria.gr

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments