ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ — 25 Απριλίου 2013
  • Views423

Αποσύρεται μετά από αντιδράσεις η διάταξη για μείωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ κατά 35%. Αρχικά προέβλεπε ότι θα μειώνονταν έως 35% οι συντάξεις που θα καταβάλλονταν εφεξής σε μεγάλο μέρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με διάταξη που υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί το πιθανότερο σήμερα Πέμπτη στη Βουλή.

Όπως τονίζει η ένωση των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ), αφού δεν θα επιβληθεί το τέλος 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων, ως ισοδύναμο μέτρο προκρίνεται η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων του Οργανισμού στους νέους συνταξιούχους αλλά και σε όσους προέρχοται από το πρώην ΤΕΒΕ.

Το μέτρο δεν θα τεθεί τλικώς σε εφαρμογή όπως ήταν προγραμματισμένο μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή όπου οι περικοπές θα αφορούν στα υψηλά κλιμάκια.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης επιβεβαίωσε την ύπαρξη της διάταξης αυτής και, όπως είπε, αυτή η απόφαση ελήφθη, επειδή ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν ο υπολογισμός της σύνταξης στο ΤΕΒΕ ήταν στο 130% του μισθού, ενώ στα υπόλοιπα ταμεία διαμορφώνονταν στο 100%.
Με επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων η ΓΣΕΒΕΕ ζητούσε «άμεσα συνάντηση μαζί τους, ύστερα από πληροφορίες ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ».

Η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι με την απόφαση αυτή «σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους. Με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000 €. Όσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ», αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ και συμπληρώνει ότι «υπάρχει και ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για ΜΗ μείωση των συντάξεων».

Print Friendly

Ο καιρός σήμερα

Ο καιρός σήμερα

Οκτώβριος 24, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments