ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 28 Ιουνίου 2013
  • Views167

Ο περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την Πέμπτη, μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τους πίνακες αξιολόγησης των προτάσεων των αναπτυξιακών προτάσεων.

Η υπογραφή ήταν στο πλαίσιο της Ανοιχτής Πρόσκλησης για το έργο “Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας” (ΤΟΠΣΑ).

Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας Αττικής θα ενημερώσει τους δικαιούχους που έχουν επιλεγεί, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων, ύψους 24 εκατ. ευρώ.

“Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε μια θέση εργασίας και ειδικά στην περιφέρεια Αττικής, η ανεργία έχει φτάσει στο 28% και στους νέους αγγίζει το 60%”, σημείωσε ο κ. Σγουρός.

Επιπλέον τόνισε ότι “οι συμπράξεις των ΤΟΠΣΑ θα δημιουργήσουν 5.000 θέσεις απασχόλησης που θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας που κοντεύει να μετεξελιχθεί σε κοινωνικό εφιάλτη”.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments