ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 06 Ιουνίου 2013
  • Views205

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟ «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

Το «ρατσιστικό» νομοσχέδιο που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή «συμπίπτει» (τυχαίο;) με την παλαιότερη πρόταση Σαμαρά για «ιδιώνυμο» στα εγκλήματα των μεταναστών.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2012, σύμφωνα με δημοσιεύματα, «με εντολή του κ. Σαμαρά προωθείται νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όταν οι παράνομοι μετανάστες διαπράττουν οποιοδήποτε αδίκημα, η παράνομη είσοδός τους στη χώρα θα εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση». Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ρεπορτάζ σε εφημερίδες. Και στις 4 Ιουνίου 2013 η Χρυσή Αυγή καταθέτει πρόταση νόμου με 2 άρθρα όπου το πρώτο άρθρο ορίζει ότι η «ιδιότητα» μετανάστη αποτελεί επιβαρυντική περίσταση!

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση της Χρυσής Αυγής ειχε ως εξης:

Όποιος, ευρισκόμενος παράνομα στο ελληνικό έδαφος ή έχοντας εισέλθει σε αυτό χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις (ασχέτως εάν μεταγενέστερα απέκτησε με οποιονδήποτε τρόπο καθεστώς νόμιμης παραμονής), τελέσει με δόλο πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την πράξη με κάθειρξη. Σε περίπτωση που διαπράξει κακούργημα, τιμωρείται για μόνη τη συμμετοχή του σ’ αυτήν την πράξη με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών.

 

 

ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΓΙΑ

ΤΟΝ ΑΤΥΧΟ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗ

 

Σοκ στις Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα προκάλεσε η είδηση του απροσδόκητου χαμού του 20χρονου φαντάρου σε τροχαίο δυστύχημα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Ο πεζοναύτης Στάθης Κρόκος σκοτώθηκε όταν το ερπυστριοφόρο που οδηγούσε βγήκε από τον δρόμο και έπεσε σε παρακείμενη χαράδρα όπου ανατράπηκε, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

Ο χαμός του άτυχου φαντάρου ήταν σαν μαχαιριά στην καρδιά των δικών του ανθρώπων, αλλά και των συναδέλφων του. Ολα συνέβησαν στις 5.50 χθες το πρωί, στον παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της περιοχής Συκάμινο. Το αμερικανικής κατασκευής ερπυστριοφόρο τύπου Μ113 το οποίο οδηγούσε ο άτυχος στρατιώτης συμμετείχε σε φάλαγγα δεκαοκτώ οχημάτων του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, η οποία κινούνταν με κατεύθυνση τον Ωρωπό. Εκεί, τα δέκα M113 και οκτώ τζιπ τύπου Hummer επρόκειτο να φορτωθούν σε αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο της μεγάλης διακλαδικής άσκησης «Καταιγίδα 2013» που διεξάγεται στο Αιγαίο.Ξαφνικά όμως το όχημα μεταφοράς προσωπικού, στο οποίο επέβαιναν ο άτυχος χειριστής και ένας ακόμη φαντάρος, ξέφυγε από την πορεία του με συνέπεια να βγει από τον δρόμο και να πέσει στη χαράδρα. Κατά την πτώση το ερπυστριοφόρο ανατράπηκε, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού πεζοναύτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλος φαντάρος που επέβαινε στο ίδιο όχημα είναι καλά στην υγεία του. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 20χρονος φαντάρος οδηγούσε με τη θυρίδα του οδηγού ανοιχτή και το κεφάλι έξω από το όχημα, όπως δηλαδή προβλέπεται από τους στρατιωτικούς κανονισμούς για την κίνηση των ερπυστριοφόρων που συμμετέχουν σε στρατιωτική φάλαγγα. Συνεπώς, όταν το Μ113 ανατράπηκε, το άτυχο παλικάρι βρέθηκε έξω από το βαρύ όχημα και καταπλακώθηκε από αυτό.

 

ΜΕΓΑΛΟΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ

Μπορεί για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις τα χαράτσια και οι φόροι να πέφτουν βροχή, η κυβέρνηση όμως και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν την ευνοϊκή μεταχείριση του εφοπλιστικού κλάδου παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για φοροαποφυγή.
Συγκλονιστικά είναι τα όσα αποκαλύπτει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ, για το πάρτι εκατομμυρίων σε βάρος του Δημοσίου.
Με την ανοχή ή την αφέλεια του κράτους, ορισμένοι «εφοπλιστές του γλυκού νερού» γλίτωναν δισεκατομμύρια με ένα πολύ απλό κόλπο.
Δηλώνουν στην εφορία «πλοιοκτήτες» ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την θαλασσα.
Ήδη το ΣΔΟΕ έχει στοχοποιήσει 500 «ναυτιλιακούς πράκτορες» και «ναυλομεσίτες», ενώ άλλοι τόσοι καλούνται από τις ΔΟΥ.
Αυτή την στιγμή είναι υπό παρακολούθηση πάνω από 300 εύποροι συμπολίτες μας. Τα στοιχεία είναι καταλυτικά. Σύμφωνα με αυτά, σχεδόν μια στις 2 ναυτιλιακές που είχαν ιδρυθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήταν «μαϊμού».
Ο λόγος; Για να παίρνουν το περίφημο ροζ χαρτάκι εισαγωγής ναυτιλιακού συναλλάγματος με το οποίο εξασφάλιζαν φορολογική ασυλία!
Δηλαδή αντί για 45% πλήρωναν μόνο 5% . Επίσης, έκαναν τις βόλτες τους με τα πολυτελή κότερά τους έχοντας εξασφαλίσει απαλλαγή από δασμούς και ΦΠΑ στην αγορά των σκαφών τους.
Σύμφωνα με το περιοδικό, έχουν κληθεί σε όλη την Ελλάδα αρκετοί «εφοπλιστές» μεταξύ των οποίων βιομήχανοι, μεγαλογιατροί, καλλιτέχνες αλλά και πολιτικοί.
Οι έφοροι τους ζητούν τώρα να προσκομίσουν στοιχεία, αν δηλαδή έχουν κάνει εισαγωγή συναλλάγματος, ο έφορος ζητεί να μάθει από ποιους πελάτες και για ποια δρομολόγια πληρώθηκαν.

 

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αισιόδοξη για την αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, δηλώνει μέσω συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισκέπτεται αυτή τη χρονική περίοδο διάφορες χώρες, προωθώντας «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας» και εξηγώντας «τους λόγους γιατί η χώρα παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός, σε παγκόσμιο επίπεδο», προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη από την οικονομική κρίση της χώρας, καθώς, όπως λέει, οι τιμές του τουριστικού προϊόντος έχουν γίνει ικανοποιητικά ανταγωνιστικές πλέον στον δυτικό κόσμο.

Αύριο Παρασκευή θα βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά προκειμένου να έχει επαφές με εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, ενώ παράλληλα θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα καναδικά μέσα ενημέρωσης.
 

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments