ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 25 Ιουλίου 2013
  • Views214

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν οι δύο εφοριακοί οι οποίοι είχαν συλληφθεί το 2008 για εκβίαση και δωροληψία από το Τριμελές Εφετείο Πατρών.

Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους και τους επέβαλε ποινές τεσσάρων χρόνων φυλάκισης εξαγοράσιμες με 32.000 ευρώ τα οποία μπορούν να καταβληθούν σε 36 μηνιαίες δόσεις.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση του εκβιασμού που είχε καταγγείλει σε βάρος τους ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Ανδρέας Μπενετάτος.

Τον Απρίλιο του 2008, ύστερα από καταγγελία του κ. Μπενετάτου, σε έφοδο της Ασφάλειας Πατρών είχαν εντοπιστεί 30.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα, σε ντουλάπα στο γραφείο της ελέγκτριας της Α΄ ΔΟΥ Πατρών.

Ετις, ο πρώην Διευθυντής της Α’ ΔΟΥ κρίθηκε ένοχος για εκβίαση και ηθική αυτουργία σε δωροληψία και η κατηγορούμενη εφοριακός υπάλληλος για εκβίαση και δωροληψία.

Εξάλλου, ο πρώην επόπτης της Α΄ ΔΟΥ Πατρών, που είχε διαφύγει την αυτόφωρη διαδικασία καταδικάστηκε από το Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών στις 28/2/13 σε τρία χρόνια φυλάκιση και τρία χρόνια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων με αναστολή.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments