ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΑΝΘΗ — 06 Ιουνίου 2013
  • Views343

-Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ την οποιαδήποτε εμπλοκή της εταιρίας σε τέτοια υπόθεση

-Σκάνε σαν βόμβα μία, μία υποθέσεις από το 2010 οπότε και εντοπίστηκαν τα πλαστά ένσημα 
Σαν βόμβες σκάνε το τελευταίο χρονικό διάστημα υποθέσεις πλαστών ενσήμων, που αποκτήθηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στην Π.Ε. Ξάνθης με εργαζόμενους φαντάσματα να επιχειρούν να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα, χωρίς ωστόσο να τα δικαιούνται.
Από την έρευνα του ThrakiToday.com προκύπτει ότι από το 2010 έχουν εντοπιστεί και έχουν λάβει τη δικαστική οδό μια σειρά από περιπτώσεις πλαστών ενσήμων, στα οποία εμπλέκονται συνεταιριστικά εργοστάσια της Ξάνθης και φερόμενοι ως εργαζόμενοι σε αυτά.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφ. Εμπρός περίπτωση πλαστών ενσήμων εντοπίστηκε και σε φερόμενο πρώην εργαζόμενο της ΣΕΚΕ, ο οποίος αν και δεν εργάστηκε ποτέ στην καπνοβιομηχανία παρουσίασε ένσημα απ’ αυτήν με στόχο φυσικά να κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Κατά την ως άνω εφημερίδα, ο εργαζόμενος υπέβαλε τα δικαιολογητικά για του για να βγει στη σύνταξη στο ΙΚΑ Ξάνθης, ωστόσο από τον έλεγχο διαπιστώθηκε σημαντικός αριθμός πλαστών ενσήμων, καθώς ο ίδιος παρουσίασε ένσημα στη ΣΕΚΕ κατά την περίοδο 1983-1984, περίοδο ωστόσο κατά την οποία ο ίδιος φαίνεται να μην είχε καν βιβλιάριο ασφάλισης. 
«Η ΣΕΚΕ είναι μια σοβαρή εταιρία και από ιδρύσεώς της ουδέποτε είχε καμία ανάμειξη σε τέτοιες περιπτώσεις πλαστών ενσήμων. Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος. Η ΣΕΚΕ δεν έχει κωλύσει ποτέ ένσημα σε κανέναν μη εργαζόμενό της» ανέφερε ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ Ξάνθης κ. Παναγιώτης Ταρενίδης μιλώντας στο ThrakiToday.com κληθείς να σχολιάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ αναφορικά με το ενδεχόμενο τα μαϊμού ένσημα να κωλύθηκαν εν αγνοία της διοίκησης της εταιρίας, και να συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία κάποιος εργαζόμενος ο ίδιος ανέφερε πως  «δεν νομίζω να έγινε κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για κάτι τέτοιο». 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης και μετά από ελέγχους που έχουν γίνει κατά τη διαδικασία έγκρισης αιτημάτων για συνταξιοδότηση, έχουν διαπιστωθεί αρκετές περιπτώσεις πλαστών ενσήμων, με εργαζόμενους φαντάσματα, με δημοσιεύματα να αναφέρουν πως οι περιπτώσεις αυτές ξεπερνούν ακόμη και τις 40!

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments