ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΝΕΣΤΟΣ — 08 Οκτωβρίου 2012
  • Views157

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=Q6p7edCw-cM[/tube]

Στο πόδι βρισκόταν από το πρωί σύσσωμος ο δήμος Νέστου με χιλιάδες κόσμου να διαμαρτύρεται μετά το κάλεσμα του εμπορικού συλλόγου Χρυσούπολης για έναν τόπο που αργοπεθαίνει από την αδιαφορία του κεντρικού κράτους. Το κλείσιμο υπηρεσιών όπως η εφορία και το ειρηνοδικείο και η υποβάθμιση των υπολοίπων στα πλαίσια των περίφημων συγχωνεύσεων φέρνει το δήμο Νέστου σε οικονομικό αδιέξοδο και τους εμπόρους της Χρυσούπολης σε απελπισία. Έτσι από νωρίς το πρωί οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη κεντρική πλατεία της Χρυσούπολης με μπροστάρη το δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη.

Εκεί όμως ήταν και παράγοντες όλου του νομού καβάλας όπως ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς και ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης. Παρόντες όμως ήταν και 2 βουλευτές του νομού ο Γιάννης Πασχαλίδης και ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Όλοι συμφώνησαν στις δηλώσεις τους ότι ένας τόσο παραγωγικός τόπος όπως ο δήμος Νέστου δεν είναι δυνατόν να απαξιώνεται με αυτό τον τρόπο από το κράτος.

Έπειτα οι πολιτικοί παράγοντες του νομού έλαβαν το λόγο ενώπιον των διαδηλωτών εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για την αναλγυσία του κράτους και τις παράλογες και απαράδεκτες αποφάσεις του να αφήσει ένα μεγάλο δήμο ουσιαστικά δίχως υπηρεσίες.

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=H13b6ELzs_Q[/tube]

Στο δεύτερο μέρος της μεγάλης κινητοποίησης με επίκεντρο τη Χρυσούπολη πραγματοποιήθηκε πορεία χιλιάδων διαδηλωτών από τη κεντρική πλατεία με δύο τελικούς προορισμούς. Η πρώτη στάση έγινε στην εφορία Χρυσούπολης όπου εκεί οι διαδηλωτές την έκλεισαν συμβολικά για περίπου μισή ώρα. Παράλληλα αντιπροσωπεία του δήμου υπό τον δήμαρχο Σάββα Μιχαηλίδη αλλά και τον Ντίνο Κλειτσιώτη παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην διευθύντρια της δ.ο.υ. χρυσούπολης. Ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για το ΙΚΑ Χρυσούπολης όπου πήγε έπειτα η πορεία δίχως ευτυχώς να υπάρξει κάποιο παρατράγουδο παρά την ομολογουμένως πρωτοφανή μαζικότητα της.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments