ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 22 Φεβρουαρίου 2013
  • Views207

Την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Δημήτρη Αβραμόπουλου δέχθηκε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος με τον οποίο συζήτησε θέματα σχετικά με την συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα, τους τρόπους και τις προσεγγίσεις αντιμετώπισης τους και τις δυνατότητες συμβολής και συνεισφοράς της Ομογενείας στην Αμερική.

Τον κ. Αβραμόπουλο συνόδευαν ο πρέσβης της Ελλάδος στις Η.Π.Α. κ. Χρίστος Παναγόπουλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε. πρέσβης κ. Αναστάσης Μιτσιάλης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Παναγιώτης Μίχαλος, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Υπουργού πρέσβης κ. Διονύσιος Κοδέλας, ο πρέσβης κ. Ευάγγελος Σέκερης, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας και η κ. Φωτεινή Μαύρου του διπλωματικού γραφείου του Υπουργού.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αβραμόπουλος στις δηλώσεις του είπε  ότι ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αποτελεί πηγή έμπνευσης ενθάρρυνσης και σοφίας και βοηθά στην κατανόηση σημαντικών προβλημάτων της εποχής μας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διανύει μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της, στην οποία χρειάζεται δίπλα της τον Οικουμενικό Ελληνισμό και σημείωσε:

«Ο Αρχιεπίσκοπος εμπνέει και καθοδηγεί ένα πολύ σημαντικό μέρος των Ομογενών μας που έχουν ανταποκριθεί και σήμερα, με την ευκαιρία της παρουσίας μου εδώ, θα συναντηθώ με διακεκριμένες προσωπικότητες της Ομογένειας, πάντα στοχεύοντας στον κοινό για όλους μας σκοπό να συνεργαστούμε και να ενώσουμε δυνάμεις ώστε να προχωρήσει η πατρίδα μας μπροστά».

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος είπε ότι η επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου και του επιτελείου του αποτελεί «τιμή και χαρά» για τον ίδιο και την Αρχιεπισκοπή και σημείωσε ιδιαίτερα την καλή γνώση, τη μεθοδικότητα και το πάθος του κ. Αβραμόπουλου ως υπουργού για τα θέματα τα οποία είναι ταγμένος να χειρίζεται και να υλοποιεί προς όφελος της Ελλάδος.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments