ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 31 Μαΐου 2013
  • Views283

Τον Άκη Τσοχατζόπουλο «έδειξε» ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Νίκος Καρατζάς, ως τον αποκλειστικό συνομιλητή του για την πώληση μετοχών της επιχείρησής του σε ελβετική εταιρεία.

Ο κ. Καρατζάς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δια του συνηγόρου του, επανέλαβε στο δικαστήριο όσα έχει πει και στην ανάκριση, ότι δηλαδή, για τη μεταβίβαση του 20% της ΙΑΝΟΣ στη NORIS SA συνεννοήθηκε με τον πρώην υπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι μετοχές της ΙΑΝΟΣ είχαν κατασχεθεί στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου και ότι για την πώληση αυτή ο Νίκος Καρατζάς έχει υποστηρίξει στον ανακριτή πως ο πρώην υπουργός τού εμφάνισε ως αγοραστές γνωστή εφοπλιστική οικογένεια.

Λίγο πριν στη δίκη, ο Νίκος Ζήγρας ζήτησε τον λόγο και είπε ότι η NORIS – της οποίας ο ίδιος εμφανίζεται ιδιοκτήτης – προχώρησε στην αγορά του ποσοστού της ΙΑΝΟΣ, χωρίς την παραμικρή δική του παρέμβαση. Όπως είπε, «δεν είχα καμία χρηματοπιστωτική ή προσωπική επαφή με τον κ. Καρατζά. Όλες τις επαφές τις έκανε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη NORIS στην Ελβετία».

Η υπεράσπιση του ιδιοκτήτη του γνωστού βιβλιοπωλείου επέμεινε πολύ με ερωτήσεις της προς τον μάρτυρα Π. Βλάχο, προκειμένου να αποδείξει ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορούσε να γνωρίζει, όταν το 2005, αποφάσισε να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αν τα χρήματα της NORIS, που συστάθηκε το 2003, ήταν προϊόν παράνομης συναλλαγής. Τόνισε, επίσης, ότι αν υποπτευόταν κάτι δεν θα έκανε, το 2007, ονομαστικοποίηση μετοχών.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού προανήγγειλε ότι θα προσκομίσει στο δικαστήριο, μεταφρασμένα, την Τετάρτη, τα έγγραφα για τις επιστροφές χρηματικών ποσών πάνω από 14 εκατ. δολάρια, από την κυπριακή ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ στη ρωσική ΑΝΤΕΥ.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments