ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 09 Ιανουαρίου 2013
  • Views455

Επεισόδια από μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας

Ο νέος Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Osman Sener επισκέφτηκε, το μεσημέρι, τον δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή στα πλαίσια των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποιεί σε δήμους της περιοχής. Την ίδια ώρα, όμως, στελέχη της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο Καβάλας, το οποίο και απέκλεισαν, διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του κ. Sener, μια επίσκεψη που, όπως τόνισαν στην κάμερα του ENA CHANNEL ο ταξίαρχος (ε.α.) Άγγελος Βουλόδημος και ο αντιπρόεδρος της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών Καβάλας Δημήτρης Δημητριάδης, έρχεται να προστεθεί στην γενικότερη προσπάθεια “τουρκοποίησης” της περιοχής, μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Dx219QT3X6o[/tube]

Κατά την άφιξη και την αναχώρηση του κ. Sener σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, τα οποία ο δήμαρχος Καβάλας σχολίασε ως εξής:

«Είναι πραγματικά λυπηρό και δυσάρεστο που μια μικρή ομάδα ανεγκέφαλων προσέβαλαν σήμερα με τις πράξεις τους την αξία της φιλοξενίας που αποτελεί μια χιλιόχρονη ελληνική αρετή.

Όταν μάλιστα πρόκειται για τιμώμενα πρόσωπα ξένων χωρών που επισκέπτονται την Καβάλα ενέργειες όπως οι σημερινές προσβάλουν την ίδια την πόλη και τους κατοίκους της. Οι τραμπουκισμοί και οι ύβρεις σε καμία περίπτωση δε βοηθούν να επιλυθούν  πολιτικά και άλλα ζητήματα.

Ο σύγχρονος πατριωτισμός περνάει μέσα από την ανάπτυξη η οποία στον τόπο μας συνδέεται άρρηκτα με τον τουρισμό και την επίσκεψη Βουλγάρων και Τούρκων. Δυο λαών με τους οποίους σίγουρα έχουμε ιστορικές διαφορές αλλά  οι αναπτυξιακές  δράσεις, όπως ο τουρισμός, μπορεί να μας βοηθήσουν  να πετύχουμε την αλληλοκατανόηση μέσα από το αμοιβαίο συμφέρον.

Οι ανεγκέφαλοι που έβρισαν σήμερα τον Τούρκο διπλωμάτη και η εικόνα αυτή προβλήθηκε σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ  τι συμφέροντα εξυπηρετούν;

Καλώ την τοπική κοινωνία (Εμπορικό Σύλλογο, Σύλλογο Ξενοδόχων, Επιμελητήρια) και τις πολιτικές παρατάξεις σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο να τοποθετηθούν ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα που σίγουρα θα είναι χειρότερα στο μέλλον».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments