ΑΠΟΨΕΙΣ — 24 Ιουνίου 2013
  • Views165

Ευεργετική θεωρούν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι οικονομολόγοι Γιάννης Βαρουφάκης και James Galbraith, καθηγητές του Lyndon B. Johnson School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας, σύμφωνα με άρθρο τους που δημοσιεύεται στους New York Times.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για την Ευρώπη, καθώς μπορεί να αλλάξει μια πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτοντας την αυτοκαταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική, αλλά δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

Μπορεί οι ΗΠΑ να φέρνουν στους Έλληνες κακές μνήμες, όπως η δικτατορία του 1967-1974, αλλά το πρόβλημα της χώρας είναι σήμερα η Ευρώπη, η οποία με την λιτότητα και τους όρους των δανείων της να έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Σύμφωνα με τους δύο οικονομολόγους, οι τράπεζες και τα hedge funds γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και γενικότερα οι Ευρωπαίοι αναζητούν ευκαιρίες ώστε να «φορτώσουν» μέρος του κόστους της ελληνικής διάσωσης σε αυτούς. Επομένως, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή πολιτική θα ανακουφίσει τις αγορές.

Τέλος, αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταπολεμήσει τη φτώχεια, τα ξενοφοβικά σύνδρομα και να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, ενώ μπορεί να προωθήσει τις βασικές απαιτήσεις για τις μεταρρυθμίσεις.

Print Friendly

Μετά το αγγελιόσημο…

Μετά το αγγελιόσημο…

Σεπτέμβριος 23, 2016
Ο ζεστός  μήνας Αύγουστος.

Ο ζεστός  μήνας Αύγουστος.

Σεπτέμβριος 01, 2016

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments