ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 25 Μαΐου 2013
  • Views182

Είναι αργά για δάκρυα Ντομινίκ

Σφοδρή κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση άσκησε ο πρώην επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν για την αντιμετώπιση της Ελλάδας, από το βήμα συνεδρίου για την καταπολέμηση της κρίσης στο Καζακστάν.

Ο Στρος-Καν σχολίασε πως, όταν προέκυψαν τα προβλήματα στην Ελλάδα, το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στην Ευρώπη ήταν το αν θα συμμετάσχει ή όχι στο μηχανισμό διάσωσης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κάτι που χαρακτήρισε «τεράστιο σφάλμα», καθώς οι αποφάσεις για την Ελλάδα καθυστέρησαν από έξι μήνες έως και ένα χρόνο, όπως υποστήριξε.

«Η Ευρώπη νόμιζε ότι απλά θα χορηγήσει πόρους στην Ελλάδα και αυτή θα αρχίσει να αναπτύσσεται», ανέφερε εξάλλου στην ομιλία του ο Στρος-Καν.

Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει και τις δικές του ευθύνες, παραδεχόμενος πως το 1998, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αντιστάθηκε στο αίτημα της Γερμανίας για πιο αυστηρό έλεγχο των χωρών που θα εντάσσονταν στην Ευρωζώνη.

«Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε ένα κακό σύμφωνο σταθερότητας, το οποίο, όπως πλέον αποδεικνύεται, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα», σημείωσε.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments