ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 16 Μαρτίου 2013
  • Views140

Να σταματήσει τα σενάρια περί αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα επιχείρησε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr δύο γεγονότα κάνουν τον Αντώνη Σαμαρά να το σκέπτεται και να μην έχει λάβει ακόμα τις τελικές του αποφάσεις.

Πρώτον: Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι συνομιλίες με την τρόικα με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να αντικατασταθεί υπουργός με τον οποίο υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα με τους δανειστές.

Δεύτερον: Οι απαιτήσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που θέλουν πιο ενισχυμένη παρουσία στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Το θέμα του ανασχηματισμού δεν αποκλείεται να συζητηθεί στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει τις επόμενες ημέρες όπως αποκάλυψε το Real.gr. «Αν δεν γίνει τώρα ο ανασχηματισμός δεν θα γίνει ποτέ» έλεγε χαρακτηριστικά στο Real.gr συνομιλητής του πρωθυπουργού.

Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς όταν ρωτήθηκε στις Βρυξέλλες για το επίμαχο θέμα δεν έκλεισε την πόρτα. «Δεν ξέρω ποιος ξέρει κάτι. Δεν ξέρω ποιος ξέρει κάτι που δεν ξέρω εγώ. Αυτό που σας έχω πει ισχύει απόλυτα. Αυτή τη στιγμή ο ανασχηματισμός δεν είναι στις άμεσες δικές μου προθέσεις».

Ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Ήδη στο Μαξίμου έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις και ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα.

Το γεγονός ότι στην κυβέρνηση μετέχουν τρία κόμματα κάνουν το έργο του ανασχηματισμού ακόμα πιο περίπλοκο καθώς θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει πως επιθυμεί περισσότερες θέσεις στην κυβέρνηση στην οποία θα μπουν και πολιτικά στελέχη ενώ ο Φ. Κουβέλης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του.

Πηγή: real.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments