ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 08 Ιουνίου 2013
  • Views128

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς υποστήριξε πως οι ψηφοφόροι οι οποίοι στρέφονται στα εξτρεμιστικά κινήματα εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τους πολιτικούς οι οποίοι είναι στην εξουσία.

“Στην Ελλάδα για παράδειγμα, έχουμε την εμφάνιση ενός νέου κόμματος, της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι βασικά νεοναζιστική. Υπάρχει πλέον ένα 12% ανθρώπων που λέει ότι πρόκειται να την ψηφίσει. Δεν ψηφίζουν υπέρ των νεοναζί… ψηφίζουν ενάντια στην υφιστάμενη πολιτική δομή”.

Για να συνδέσει μετά την άνοδο της Χ.Α. με την οικονομική κρίση και δη την ανεργία.

“Πιστεύω ότι από τη στιγμή που η ανεργία θα αρχίσει να πέφτει, όλες αυτές οι εξτρεμιστικές λογικές θα μειωθούν, εάν δεν διαλυθούν”.

“Η ανεργία ήταν πραγματικός εφιάλτης για τον ελληνικό λαό ο οποίος αντιμετώπισε τις συνθήκες αυτές με αξιοπρέπεια και προσήλωση στους στόχους που έχουμε θέσει”, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι “η χώρα μου βρέθηκε πριν από τρία χρόνια στο μάτι του κυκλώνα”.

“Εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε με τις μεταρρυθμίσεις αλλά η ατζέντα της ευρωπαϊκή ανάπτυξης θα πρέπει να διευρυνθεί βάζοντας μέσα για παράδειγμα το θέμα της ενέργειας έτσι ώστε ν’ αποφύγουμε και τα όποια ζητήματα με τις γειτονικές χώρες”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη Συρία λέγοντας χαρακτηριστικά πως ενημερώνεται καθημερινά ώστε να ξέρει εάν θα συμβεί κάτι το οποίο θα επηρεάσει κατευθείαν την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στα ευρωπαϊκά θέματα που αφορούν κυρίως την ενοποίηση ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για καθυστερήσεις στους στόχους που έχουν τεθεί ακόμα και από το 2000, τονίζοντας πως είναι ανάγκη το επόμενο διάστημα να υλοποιήσουμε αυτούς τους στόχους.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον ομόλογό του της Φινλανδίας Γιρκι Κατάινεν για να επισκεφθεί την Ελλάδα. Ο κ. Κατάινεν αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα επισκεφθεί την χώρα μας, μαζί με ομάδα επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί σύντομα δια της διπλωματικής οδού.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments