ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 10 Απριλίου 2012
  • Views158

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=TUuQ0-NXF3o[/tube]

Μετά από συνάντηση και διάλογο με την ηγεσία του Σωματείου Καφεζυθοπωλών και Καφετεριών Νομού Καβάλας για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ο βουλευτής Καβάλας Σάββας Εμινίδης κατέθεσε σχετική αναφορά προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στην αναφορά αυτή σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι:

Οι επαγγελματίες του χώρου δίνουν μάχη επιβίωσης και αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα που χρήζουν σοβαρής αντιμετώπισης από την πολιτεία και τους συναρμόδιους φορείς, οι οποίοι δεν μπορεί να αδιαφορούν για τις επιχειρήσεις σε συνθήκες κρίσης.

Μεταξύ των προβλημάτων του κλάδου είναι η μη προσαρμογή των πολεοδομικών κανονισμών στα δεδομένα της εποχής, τα έκτακτα και αναδρομικά πρόστιμα που επιβάλλονται συχνά, ο αναχρονιστικός υγειονομικός κανονισμός που ισχύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οι χρονοβόρες διαδικασίες αδειοδότησης από πολλές υπηρεσίες, τα συνεχώς αυξανόμενα τέλη χρήσης πεζοδρομίων και υπαίθριων χώρων κ.α.

Πρόκειται για έναν σημαντικό κλάδο της οικονομίας για ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικά για τις τουριστικές περιοχές. Κομβικής σημασίας σήμερα είναι οι όποιες ρυθμίσεις να γίνονται με γνώμονα την επιβίωση του κλάδου, που σημαίνει διατήρηση χιλιάδων θέσεων εργασίας και τεράστιας οικονομικής δραστηριότητας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments