ΥΓΕΙΑ — 01 Αυγούστου 2013
  • Views321

Ολλανδοί επιστήμονες καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: Οι άνθρωποι που νιώθουν ότι το κεφάλι τους πάει να «σπάσει» έχοντας νωρίτερα καταναλώσει αλκοόλ, αρχίζουν να… χαζεύουν

Κι όμως, οι πονοκέφαλοι μας αποβλακώνουν.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει  η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», οι άνθρωποι που νιώθουν ότι το κεφάλι τους πάει να «σπάσει» έχοντας νωρίτερα καταναλώσει αλκοόλ, αρχίζουν να… χαζεύουν.

Ερευνητές του ολλανδικού Πανεπιστήμιου Keele υποστηρίζουν ότι το «βαρύ» κεφάλι που αισθανόμαστε έπειτα από μία νύχτα με πολύ… οινόπνευμα, επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία και πιο συγκεκριμένα μειώνει την μαθησιακή μας ικανότητα.

«Τα συμπτώματα από ένα hangover δεν είναι μόνο ψυχολογικά, αλλά επηρεάζουν και την μαθησιακή μας ικανότητα αλλά και την  διάθεσή μας», δήλωσε στην βρετανική «Telegraph»  η επικεφαλής της έρευνας, Κορεν Οουεν,  καθηγήτρια στο ολλανδικό πανεπιστήμιο.

H ίδια επισημαίνει ότι, όσο πιο συχνά έχουμε πονοκέφαλο επειδή το…τσούζουμε, τόσο πιο χαζοί γινόμαστε.

Ένα από τα κύρια συμπτώματα της κατανάλωσης αλκοόλ, η αφυδάτωση, διαταράσσει σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η ίδια έρευνα ανέτρεψε και την επικρατέστερη θεωρία ότι οι πονοκέφαλοι γίνονται πιο συχνοί όσο μεγαλώνουμε .

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, όχι μόνο δεν υπάρχουν τεκμηριωμένα στοιχεία για την θεωρία αυτή, αλλά μάλλον ισχύει και το αντίθετο.

Διευκρινίζουν, δηλαδή, ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι υποφέρουν λιγότερο από πονοκεφάλους απ΄ ότι όταν ήταν νεότεροι.

Πιθανότατα, εξηγούν οι Ολλανδοί επιστήμονες, όσο μεγαλώνουμε ξέρουμε τι να πιούμε αλλά και πως να το πιούμε…

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments