ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 03 Ιανουαρίου 2013
  • Views144

Δήλωση-βόμβα ζητά να τεθεί θέμα διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ και από τους δυο πρώην υπουργούς

Δήλωση με πολλούς αποδέκτες έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος συνατασσόμενος με την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ζητά να τεθεί θέμα για τη διαχείρηση της λίστας Λαγκάρντ τόσο από τον Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η τοποθέτηση Πάγκαλου αν και θέτει θέμα μόνο πολιτικών ευθυνών για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι η πρώτη που βάζει στο κάδρο τον Ευ. Βενιζέλο και έίναι τροχιοδεικτική των προθέσεών του.

«Όσοι ενεπλάκησαν και καθυστέρησαν τις διαδικασίες έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες και πρέπει να τις αποδώσει ο πολιτικός τους χώρος και το εκλογικό σώμα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος για το θέμα με τη λίστα Λαγκάρντ.

Η τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτή τη φάση καθώς δίνει πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ που στοχοποιεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κατηγορεί για επιχείρηση μετάθεσης ευθυνών. Παράλληλα αποδυναμώνει τη ρητορική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος προσπαθεί να απαντήσει με πολιτικά επιχειρήματα.

Ο κ. Πάγκαλος επίσης επισήμανε ότι στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθεί το ζήτημα της διαχείρισης από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Για τον κ. Παπακωνσταντίνου, ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχει διαγράψει ονόματα συγγενών του από τον κατάλογο και εκτίμησε ότι το θέμα θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να φύγει από το κόμμα, ωστόσο σημείωσε ότι το Κίνημα έχει κάνει την τροχιά του. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα και πρέπει να αλλάξει μορφή, όχι όμως απαραίτητα και πρόσωπα. «Δεν αμφισβητώ κανένα πρόσωπο…Πρέπει να πούμε κάτι καινούριο. Αν το κάνουμε θα έχουμε μέλλον», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.

Πηγή: sofokleousin.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments