ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 24 Μαρτίου 2012
  • Views250

Η έκθεση διεξήχθη μεταξύ 12-15 Μαρτίου σύμφωνα με το πρόγραμμα στο εκθεσιακό κέντρο συνεχίζοντας μια παράδοση 27 ετών.

Φιλοξένησε, στον τομέα του επιχειρηματικού τουρισμού κρουαζιέρας, πέραν των εκατό (100) μονοθεματικών και πολυθεματικών περιπτέρων τα οποία εκπροσωπούσαν αντιπροσωπίες λιμένων τόσο σε Εθνική / τοπική όσο και εταιρική βάση και στον ναυπηγοεπισκευαστικό, τεχνολογικό, επικοινωνιών ειδικού τύπου και ασφάλειας (SAFETY & SECURITY) τομέα πέραν των εκατόν είκοσι (120) περιπτέρων.

Ο Οργανισμός συμμετείχε στην διοργάνωση ως μέλος στην ομάδα Ελληνικών Λιμένων “ΕΛΙΜΕ” της χώρας σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, ο οποίος για αυτό τον σκοπό παρείχε την διοικητική μέριμνα και υποστήριξη με περίπτερο έκτασης 120 τμ.

Στόχος του Λιμένα Καβάλας ήταν:

α) Η προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής ως τουριστικός προορισμός κρουαζιέρας έναντι άλλων αλλά και συνδυαστικά, τόσο ως σημείο όσο και ως σύνολο πολυθεματικών προορισμών μέσα σε μία ακτίνα μίας περίπου ώρας από το κεντρικό λιμάνι.

β) Η λεπτομερής περιγραφή των δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών του λιμανιού τόσο στην παρούσα περίοδο όσο και στο άμεσο μέλλον κατόπιν των τεχνικών βελτιώσεων και επεκτάσεων του.

γ) Η παρουσίαση του θεσμού Kavala Air Show για το 2012 και 2013 ως μοναδικού συγκριτικού πλεονεκτήματος Διεθνούς Θεσμού της περιοχής, για την προσέλκυση επισκεπτών κρουαζιέρας, σε επίπεδο Βαλκανίων και Μεσογείου.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου ο κ. Παναγιώτης Γεωργιάδης, εκπρόσωπος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας στην έκθεση, είχε επαφές με εκπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας και θεματικά Μ.Μ.Ε.

Είναι σημαντικό εδώ να τονιστεί ότι ο επισκέπτης (επαγγελματίας ή απλός) έβλεπε το τμήμα του ΟΛΚ ως υποσύνολο του Εθνικού μας περιπτέρου και παράλληλα ως τμήμα του γειτνιάζοντος περιπτέρου του MEDCRUISE (The Association of Mediterranean Cruise Ports). Υπό αυτή την οπτική εντάχθηκε επιτυχώς και στην πράξη το λιμάνι μας ως προορισμός στάσης για ένα δυνητικό ταξίδι κρουαζιέρας στο χάρτη έρευνας του μελλοντικού μας επισκέπτη / πελάτη.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments