ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 26 Ιουλίου 2012
  • Views387

Φαίνεται ότι δεν έφτανε η επιστολή που δημοσίευσαν, χτες το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, με την οποία καταφέρθηκαν εναντίον του δημάρχου Κωστή Σιμιτσή και του προέδρου του Επιμελητηρίου Άγγελου Τσατσούλη για τους χειρισμούς του πρώτου και τις τοποθετήσεις του δεύτερου όσον αφορά την χρήση του εμπορικού λιμανιού “Φίλιππος ΙΙ”.

Και αυτό γιατί, σήμερα το πρωί, η Διοίκηση του ΟΛΚ δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή (συνοδευόμενη από δελτίο τύπου) προς τον κ. Σιμιτσή αλλά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑΣ Στέλιο Σχοινάκη, με την οποία καταθέτει την δική της πρόταση όσον αφορά το “Φίλιππος ΙΙ”. Μια πρόταση την οποία, όπως επισημαίνεται και στο συνοδευόμενο δελτίο τύπου, αντί να απευθυνθεί ο κ. Σιμιτσής στον Ο.Λ.Κ. για να απαντήσει προτίμησε να το θέσει σε δημόσιο διάλογο με τα Μ.Μ.Ε.

Αναλυτικά, το δελτίο τύπου αναγράφει τα εξής:

Επειδή και πάλι ο κ. Δήμαρχος αντί να απευθυνθεί στον Ο.Λ.Κ. για να απαντήσει στην συγκεκριμένη πρότασή μας (να την απορρίψει ή να την αποδεχθεί ή να την βελτιώσει) προτίμησε να το θέσει σε δημόσιο διάλογο με τα Μ.Μ.Ε. ( ο μόνος ασφαλής τρόπος να μην επιλύεται και  να διαιωνίζεται ένα  ζήτημα), σας στέλνουμε για δημοσίευση το κείμενο της πρότασής μας, ώστε ο καθένας να βγάλει τα  συμπεράσματά του.

Επίσης σχετικά με τα σχόλια που ακούσθηκαν αναφορικά με την ανακοίνωση του Συλλόγου των Εργαζομένων του Ο.Λ.Κ. , θέλουμε να δηλώσουμε ότι δεν είναι δουλειά της Διοίκησης να τους «νουθετήσει»,  να τους «ανακαλέσει στην τάξη», τελικά να τους κηδεμονεύσει. Αλλοίμονο. Αυτά τουλάχιστον τα ζητήματα η Δημοκρατία μας, τα έχει επιλύσει οριστικά.

Τέλος τα Μέλη του Δ.Σ. του Ο.Λ.Κ.  δεν αποδέχονται, πέραν από τις κατ’ ιδίαν επιπλήξεις, και τις δημόσιες επιπλήξεις του κ. Δημάρχου, όταν δεν του είναι αρεστές οι αποφάσεις τους. Τα μέλη του Δ.Σ. επιτελούν το καθήκον τους με γνώμονα και οδηγό την συνείδησή τους.

ενώ η ανοιχτή επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού μας κατά την συνεδρίαση της 17 Ιουλίου 2012, ομόφωνα αποφάσισε να υποβάλλει προς την ιδιοκτήτρια της έκτασης των υπολοίπων 56 περ. στρεμμάτων του λόφου του ΕΣΚΗ ΚΑΠΟΥ ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑ Α.Ε., του Δήμου Καβάλας, την ακόλουθη πρόταση στα πλαίσια προσπάθειας εξεύρεσης μίας κοινά αποδεκτής λύσης, στο ζήτημα που από ετών απασχολεί τον Δήμο και τον Ο.Λ.Κ. και πρόσφατα ανακίνησε ο κ. Δήμαρχος.

Συμφωνούμε αρχικά, ότι είναι νομικά θεμιτή η αξίωση της ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΥ, να αποζημιωθεί για το κτήμα του, που είτε σήμερα τελεί υπό απαλλοτρίωση (18 περ, στρ.), είτε έχει απαξιωθεί, όπως υποστηρίζεται, τα υπόλοιπα δηλαδή (56 περ. στρ.) της αρχικά προς απαλλοτρίωση έκτασης. Φυσικά στην απαξίωση αυτή, από την απόληψη των αδρανών υλικών στο παρελθόν, όπως γνωρίζετε, ο Ο.Λ.Κ. δεν έχει καμία ανάμειξη ούτε ευθύνη. Τα υλικά (ογκόλιθοι κ.λ.π.) παραχωρήθηκαν από τον Δήμο στον εργολάβο του έργου.

Συγκεκριμενοποιούμε λοιπόν την πρότασή μας η οποία συνίσταται στα εξής σημεία:

Α. Για την έκταση των 18 περ. στρεμμάτων δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τον καθορισμό του τιμήματος από το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, στο οποίο και εμείς και η ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑ, είχαμε νομική υποχρέωση να προσφύγουμε.

Β. Για την κατά τα ανωτέρω έκταση των 56 περ. στρ. που υπολείπεται προτείνουμε:

     1. Είτε να περιμένουμε τον καθορισμό του τιμήματος, όπως θα καθορισθεί στην παραπάνω Α περίπτωση και το τίμημα αυτό ανά τ.μ να αποτελέσει στοιχείο της διαπραγμάτευσης για την εξαγορά.

     2. Είτε να προχωρήσουμε σε άμεση εξαγορά του κτήματος (56 στρ.) ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα σύμφωνα με την δική μας διαδικαστική πρόταση, που ασφαλώς είναι ανοιχτή σε βελτιωτικές διορθώσεις εκ μέρους του Δήμου:

          α) Προσδιορισμός του τιμήματος με ελεύθερη απ’ ευθείας διαπραγμάτευση μεταξύ αντιπροσωπειών της ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑΣ και του Ο.Λ.Κ.

          β) Για τον προσδιορισμό αυτό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν όποια διαθέσιμα στοιχεία υπάρχουν και από τις δύο πλευρές: αντικειμενικές αξίες, συγκριτικά στοιχεία και υπάρχουσες συνθήκες στην περιοχή κ.λ.π.

          γ) Να ακολουθηθεί διαδικασία έγκρισης από τα συλλογικά μας κ.λ.π όργανα , εφόσον καταλήξει η διαπραγμάτευση θετικά και

          δ) Η σύνταξη σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης με ταυτόχρονη καταβολή του τιμήματος.

Η πρόταση μας αυτή πέρα του ότι ανταποκρίνεται στη νόμιμη αξίωση της ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑΣ για αποζημίωση της περιουσίας της, ανταποκρίνεται παράλληλα και στις επιδιώξεις του Οργανισμού μας, οι οποίες αποκλειστικά και μόνο εξυπηρετούν την ανάγκη αποκατάστασης του τοπίου σύμφωνα με την υπάρχουσα ΜΠΕ. Ήτοι την εξάλειψη της επικινδυνότητας κατά προσώπων, εμπορευμάτων, μηχανολογικού εξοπλισμού από πιθανές κατολισθήσεις ογκόλιθων κ.λ.π., την αναγκαία αισθητική ανάπλαση του τοπίου, που αποτελεί την πρώτη εικόνα για τον επισκέπτη και τα εισερχόμενα πλοία.

Επομένως οι εργασίες εκείνες που πρέπει να γίνουν , εφόσον μας μεταβιβασθεί το ακίνητο είναι :

– Η καθαίρεση και απομάκρυνση των υπόλοιπων προϊόντων εκβραχισμού, διαμόρφωση παταριών, δενδροφύτευσή τους κ.λ.π.

– Η κατασκευή κατά μήκος και στη βάση του πρανούς αποστραγγιστικής τάφρου για την απορροή των όμβριων από τον λόφο , ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος πλημμύρας στον προβλήτα και το κρηπίδωμα του Λιμανιού,

– Δενδροφύτευση και στη βάση του πρανούς

κ. Δήμαρχε

Ευελπιστώντας για θετική ανταπόκριση στην πρότασή μας, σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας

Μετά τιμής

Αδάμ Κοσμίδης

Ο Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Ο.Λ.Κ. Α.Ε.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments