ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΓΓΑΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 16 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views695

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=0NdzUh17oK0[/tube]

Με τη διοίκηση και τους υπαλλήλους του θεραπευτηρίου χρονίων παθήσεων είχε το πρωί της Κυριακής συνάντηση ο υφυπουργός εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σε μία συνάντηση άνω της μίας ώρας ο υφυπουργός άκουσε τα προβλήματα του ιδρύματος και συζήτησε μαζί τους τρόπους για την καλύτερη λειτουργία του τονίζοντας τη σημασία του για τον τομέα της περίθαλψης στη περιοχή. Στους φόβους των υπαλλήλων περί κλεισίματος του θεραπευτηρίου ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν κάθετα αρνητικός εξηγώντας πως οι συγχωνεύσεις γίνονται σε διοικητικό επίπεδο και πως δε συντρέχει κίνδυνο λουκέτου στο θεραπευτήριο.

Σύμφωνα και με το σχετικό δελτίο τύπου που εξεδόθη:

Την Κυριακή 16/09/2012 ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε το Παράρτημα του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας στην Ελευθερούπολη όπου συναντήθηκε με τον Υποδιοικητή του ιδρύματος κ Φιλιππίδη Γεώργιο, τον Διευθυντή κ Γιαννουλίδη Σταύρο, εκπροσώπους των εργαζομένων και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των ΑΜΕΑ του Θεραπευτηρίου κ Παυλίδη Αλέξανδρο.
Η συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα είχε ως αντικείμενο τις νέες συγχωνεύσεις που προγραμματίζονται να γίνουν στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας τους επόμενους μήνες, καθώς και τα γενικότερα προβλήματα που εμφανίζονται στο χώρο της πρόνοιας και των Ατόμων με Αναπηρία το τελευταίο διάστημα. Επίσης συζητήθηκε η προοπτική ανέγερσης νέου κτηριακού συγκροτήματος στο υπάρχον οικόπεδο του Θεραπευτηρίου, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χώρος υποδοχής, φιλοξενίας, κατάρτισης και κλειστής περίθαλψης ΑΜΕΑ.

Ο Υφυπουργός καθησύχασε τους εργαζόμενους ότι οι συγχωνεύσεις που επίκεινται θα έχουν μόνο διοικητικό χαρακτήρα και δεν θα επηρεάσουν τη λειτουργία των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, ούτε τις θέσεις εργασίας του μόνιμου προσωπικού που εργάζονται σε αυτές. Όσον αφορά τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας ΑΜΕΑ και υποδομών εργαστηρίων επαγγελματικής κατάρτισης, τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και μερικά χρόνια για τη χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων αυτών μέσω του ΕΣΠΑ, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013»

Όσον αφορά τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις των 39 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας Πανελληνίως αυτές πρόκειται να συγχωνευθούν σε 13, μία σε κάθε αιρετή Περιφέρεια. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα σχηματιστεί ενα ΝΠΔΔ «Μονάδα Κοινωνικής Πρόνοιας» με 2 βασικούς τομείς α) Κοινωνικής Προστασίας ΑΜΕΑ-Ηλικιωμένων και β) Παιδικής Προστασίας. Στο νέο Νομικό Πρόσωπο θα συγχωνευτούν τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων Καβάλας, Δράμας και Κομοτηνής καθως και τα Κέντρα Προστασίας του Παιδιού Καβάλας και Δράμας.
Στο προσεχές διάστημα ύστερα από παρότρυνση του Υποδιοικητή του Ιδρύματος ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να επισκεφθεί και το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων της Δράμας, όπου είναι η σημερινή έδρα του Φορέα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments