ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 22 Ιουλίου 2013
  • Views166

Την τηλεφωνική διαβεβαίωση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δημήτριου Κοντού ότι εντός 10 ημερών, θα εκταμιευθούν προς τους ιατρούς εκατόν οκτώ εκατομμύρια ευρώ (108.000.000 ευρώ) για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (από τις ΥΠΑΔ) έλαβε το ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 24 Ιουλίου  θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στις 12.00΄μ.μ. με τον κ. Κοντό και στις 14.00 με τον Υφυπουργό Υγείας  Αντώνιο Μπέζα.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα συζητηθούν χρονοδιαγράμματα εξόφλησης όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών (μέχρι 31.12.2011), καθώς και των τρεχουσών οφειλών προς παρόχους υγείας μέχρι σήμερα. Επίσης θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, των ιατρών και της περίθαλψης γενικά.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΠΙΣ  στηρίζει την εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 24 Ιουλίου, την οποία έχουν προκηρύξει από κοινού η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όσον αφορά τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τα Νοσοκομεία, «είναι σαφείς οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου και έχουν κατατεθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ. και στο νέο Υπουργό Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την 3.7.2013. Άγνοια, (εσκεμμένη;) και συκοφαντικές αναφορές, από ορισμένους όψιμους τιμητές του ιατρικού σώματος, παραδίδονται σε περιφρόνηση από κάθε καλόπιστο λειτουργό της υγείας και εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments