ΚΥΠΡΟΣ — 27 Μαρτίου 2013
  • Views181

Απαντώντας στα πυρά που δέχεται από το σύνολο της τραπεζικής κοινότητας της Κύπρου ο κεντρικός τραπεζίτης, πανίκος Δημητριάδης, περνά στην αντεπίθεση καθαιρώντας σε μια νύχτα το διεθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Κύπρου.

Ο πρώην, πλέον, επικεφαλής της Τρ. Κύρπου, Γιάννης Κυπρή, είχε διατηρήσει χαμηλούς τόνους κατα τη σύγκρουση των υπολοίπων μελλών του διοικητικού συμβουλίου με τον Π. Δημητριάδη και τον υπουργό Οικονομικών, αλλά όπως φαίνεται με τη στάση το αποτέλεσε το ιδανικό θύραμα για την κεντρική τράπεζα.

Ο Πανίκος Δημητριάδης ήταν έτοιμος να ξηλώσει σώσσωμο σχεδόν το διοικητικό συμβού΄λιο της τράπεζας σε ένδειξη πυγμής, αλλά η μαζική παραίτηση των πέντε μελλών με επικεφαλής τον πρόεδρο Α. Φιλίππου, ανέτρεψαν τα σχέδια.

Επιμένοντας στην στρατηγική του απέπεμψε -λόγω απαίτησης της τρόικας- τον Γιάννη Κυπρή, ο οποίος επιχείρησε χθες να συμβιβάσει τα πράγματα μη αποδεχόμενος τις παραιτήσεις των μελλών του δσ και “αγοράζοντας” χρόνι μιας εβδομάδας για επαναδιαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πηγή από την Τράπεζα Κύπρου, η παραίτηση ήταν απαίτηση της Τρόικα με βάση τον Περί Εξυγίανσης νόμο. Η Τρόικα ζήτησε από το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου να παραιτηθεί, ούτως ώστε να διοριστεί νέο ΔΣ, το οποίο θα αναλάβει τη νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments