ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 14 Απριλίου 2013
  • Views264

Μετά από 22 χρόνια στην ηγεσία του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα αποχώρησε και η Κεντρική Επιτροπή εξέλεξε στη θέση του γενικού γραμματέα του κόμματος τον Δημήτρη Κουτσούμπα, οικονομολόγο, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνο διεθνών σχέσεων. Πρόκειται για στέλεχος που προέρχεται από τα σπλάχνα του κόμματος και αναδείχθηκε κατά τη διάσπαση του.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, 52 ετών και οικονομολόγος στο επάγγελμα, δεν ήταν απλώς ένα από τα πλέον κοντινά στην Αλέκα Παπαρήγα πρόσωπα αλλά και προσωπικός της φίλος και αυτό τον έκανε να έχει ακόμη περισσότερη απήχηση και ως εκ τούτου και αποδοχή, από τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του κόμματος.

Ανήκει στη «γενιά της διάσπασης» του 1991 είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων. Έχοντας σημαντική μόρφωση και με μακρά θητεία στη Διεύθυνση του Ριζοσπάστη, φαίνεται να μπορεί να δώσει στιβαρές επιστημονικά απαντήσεις σε σύγχρονα οικονομικά ερωτήματα ενώ ταυτόχρονα γνωρίζει και πολύ καλά τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού ή έστω του πολιτικού παιχνιδιού όπως το ΚΚΕ «παραδοσιακά» το αντιλαμβάνεται…

Από τη διαδικασία εκλογής απείχαν -επειδή δεν εξελέγησαν- στελέχη που είχαν εκφράσει ανοιχτά διαφωνίες για την πολιτική της ηγεσίας του κόμματος, κάνοντας το κλίμα να μυρίζει μπαρούτι.

Για τις νεότερες γενιές, η συγκεκριμένη επιλογή, όχι μόνο δεν αποτελεί κάποιο βήμα «προς τα εμπρός» αλλά αντιθέτως, σηματοδοτεί μια τραγική οπισθοδρόμηση, με κάθε ελπίδα για ευρύτερες συνεργασίες του κόμματος με άλλους προοδευτικούς χώρους, να χάνεται οριστικά.

Στην απογοήτευση αυτή όσων είναι μακριά από το σκληρό πυρήνα του Περισσού, έρχεται να προστεθεί και εκείνη του επικοινωνιακού ελλείμματος του νέου Γενικού Γραμματέα, καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που «απεχθάνεται τις κάμερες και τη δημοσιότητα» και αυτό σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ, τα ΜΜΕ και τα social-media αποτελούν τον κυριότερο δίαυλο επικοινωνίας και το ισχυρότερο όπλο διαμόρφωσης της κοινής γνώμης.

sofokleousin.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments