ΔΡΑΜΑ — 08 Απριλίου 2013
  • Views203

Πραγματοποιήθηκε στο Bansko της Βουλγαρίας η πέμπτη διαχειριστική συνάντηση και το 2ο Εργαστήριο με θέμα «Καινοτομία στην ανάπτυξη καλύτερης προσβασιμότητας και τουριστικών υπηρεσιών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας» στο πλαίσιο του έργου  Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013- «Easytrip: GR-BG E-mobility solutions» προγράμματος, που διοργάνωσε ο Δήμος Βansko και στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας ως εταίρος.

Στο έργο αυτό εκτός από τον Δήμο Καβάλας συμμετέχουν  το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι Δήμοι  Θεσσαλονίκης, Σερρών και Θέρμης από ελληνικής πλευράς και οι Δήμοι Bansko και Krumovgrad από βουλγάρικης πλευράς.

Πρόκειται για ένα έργο που θα παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληροφόρησης στους μετακινούμενους προς και από περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας  που συμμετέχουν στο έργο, μέσω ειδικά σχεδιασμένης διαδικτυακής πλατφόρμας αλλά και μέσω εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες στους μετακινούμενους τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν ακριβείς οδηγίες πλοήγησης, πληροφορίες για εύρεση της βέλτιστης  διαδρομής, πληροφορίες για ασφαλή μετακίνηση, τα σημεία ενδιαφέροντος,  και άλλες.

Βασικότεροι στόχοι του έργου είναι η ανάπτυξη της προσβασιμότητας και η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας μεταξύ των περιοχών των δύο χωρών που συμμετέχουν στο έργο, η διασφάλιση ασφαλέστερων και πιο άνετων ταξιδιών  και τέλος η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των περιοχών αυτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ένας συντονισμός των εργασιών που έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται από τους εταίρους και έλαβε χώρα ένας γόνιμος διάλογος με σκοπό την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου για την κάθε πόλη. Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς για τον Δήμου Καβάλας, όπου σκιαγραφήθηκε ποιά η σχέση αυτής με της γειτονική Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα, ερωτήθηκαν 300 επιχειρήσεις του Δήμου Καβάλας, μέσα στο μήνα Μάρτιο και καταγράφηκε η άποψη τους για το πώς θα μπορούσαν να αναπτυχθούν περαιτέρω οι τουριστικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, τελειοποιήθηκε το λογισμικό εργαλείο, το οποίο θα φέρει όλη την τουριστική πληροφορία καθώς και όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξυπηρετούν τη διασύνδεση των δύο όμορων περιοχών. Το λογισμικό αυτό θα είναι έτοιμο και προσβάσιμο για τον χρήστη στις αρχές του Καλοκαιριού και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το κατεβάσουν σε μορφή app για το smart phone τους.

Το 2ο Εργαστήριο με θέμα «Καινοτομία στην ανάπτυξη καλύτερης προσβασιμότητας και τουριστικών υπηρεσιών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας» αποτελούσε μια προσπάθεια ενημέρωσης των εμπλεκόμενων με τον τουρισμό φορέων της περιοχής του Bansko και Krumovgrad για το πρόγραμμα EASY TRIP και την πλατφόρμα που αυτό θα υλοποιήσει.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εργαστηρίου, έγινε μια επίδειξη της πλατφόρμας και ζητήθηκε να γίνουν προτάσεις για την βελτιστοποίηση της χρηστικότητας της από τους συμμετέχοντες. Αντίστοιχο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί και στη πόλη της Καβάλας τον Σεπτέμβριο του 2013.

Πληροφορίες για το έργο «Easytrip: GR-BG E-mobility solutions» και τις ψηφιακές υπηρεσίες που αυτό αναπτύσσει μπορείτε αν αντλήσετε από την ιστοσελίδα του έργου www.easytrip-project.eu

DSC01042 meeting1

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments