ΚΑΒΑΛΑ — 09 Οκτωβρίου 2012
  • Views268

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές από 90 χώρες που θα καθαρίσουν συμβολικά παραλίες, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ευαισθησία τους για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία συντονίζει στην Ελλάδα για 21η χρονιά η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, καλώντας όλα τα μέλη της, συνεργαζόμενους φορείς και ευαισθητοποιημένους πολίτες σε όλη τη χώρα να λάβουν μέρος στο Μήνα Εθελοντικής Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (15 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου 2012) αφιερώνοντας λίγο χρόνο στον καθαρισμό μίας κοντινής παραλίας, όχθης ποταμού/λίμνης ή τμήματος του βυθού.

Οι εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, εφοδιασμένοι με γάντια και σακούλες, θα καταγράψουν τα απορρίμματα που θα συλλέξουν, δίνοντας έτσι πολύτιμα στοιχεία για τις ποσότητες, το είδος και την προέλευση των απορριμμάτων και συμβάλλοντας στην καλύτερη κατανόηση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Φέτος, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), η εκστρατεία εστιάζει στο θέμα της ανακύκλωσης. Οι συντονιστές των δράσεων σε όλη την Ελλάδα, αφού λάβουν το σχετικό υποστηρικτικό υλικό από τη HELMEPA, θα οργανώσουν το διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων υλικών που θα συλλέξουν οι εθελοντές στις παραλίες, τα οποία θα οδηγηθούν στις μονάδες ανακύκλωσης της Ε.Ε.Α.Α.

Επιπλέον, τα στοιχεία που θα υποβάλλουν οι εθελοντές σε όλη την Ελλάδα αξιοποιούνται για την παρακολούθηση του προβλήματος σε εθνικό επίπεδο στο πλαίσιο της εφαρμογής της Θαλάσσιας Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με τη HELMEPA, τη συμβολή του Κεντρικού Λιμεναρχείου και μαθητών  θα καθαρίσει δυο ακτές της πόλης την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012. Ειδικότερα:

– Στις  09:00 στην ακτή ΡΑΨΑΝΗΣ από το Δήμο Καβάλας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο και το 16ο Δημοτικό Σχολείο με τη συμμετοχή 80 μαθητών.

–  Στις 11:15 στην ακτή Περιγιαλίου από το Δήμο Καβάλας και το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας με τη συμμετοχή 260 μαθητών.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments