• Views258

O ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΝΕΒΑΛΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ «ΔΙΟΝΥΣΟΥ»

Ο Δήμος Καβάλας ανέβαλε για αργότερα την 2η διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού, για την αξιοποίηση του «Διόνυσου». Η διαδικασία επρόκειτο να γίνει σήμερα, το πρωί στις 10.00 στο δημαρχείο. Με πρωτοβουλία όμως του δημάρχου αναβάλλεται με σκοπό ο Δήμος Καβάλας να προβάλει και να διαθέσει σε όσους είναι ενδιαφερόμενοι, ένα επιπλέον στοιχείο που έχει. Έκθεση μηχανικών που εξέτασαν το ακίνητο από στατικής πλευράς, διαπίστωσαν ότι δεν έχει κανένα στατικό πρόβλημα. Ο κ. Σιμιτσής θεωρεί ότι οι επιφυλάξεις των επιχειρηματιών να αξιοποιήσουν το «Διόνυσο», μπορεί να οφείλονται και σε υπόνοιες ότι στατικά το κτήριο έχει πρόβλημα.

Έχει λοιπόν στα χέρια του αυτή την έκθεση, που δείχνει το ακριβώς αντίθετο κι όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να πάρει αντίγραφό της.

Η 2η πλειοδοτική διαδικασία για το «Διόνυσο» αναμένεται να γίνει το αργότερο σε ένα μήνα από σήμερα. Εκτίμηση δε της διοίκησης του Δήμου Καβάλας είναι ότι μέχρι τότε, τρεις τουλάχιστον ντόπιοι επιχειρηματίες που έδειξαν προφορικό ενδιαφέρον, θα προετοιμαστούν και θα καταθέσουν πιο ολοκληρωμένη πρόταση.

ΣΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Η ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

Συζητήθηκε, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η αγωγή του ελληνικού Δημοσίου, κατά της Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους, για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας με ακίνητα, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, που ανέπτυξε το ελληνικό Δημόσιο και η προτεινόμενη μάρτυράς του, η λίμνη Βιστωνίδα ποτέ δεν ανήκε στο μοναστήρι και τα χρυσόβουλα με το οποία παρουσίαζε η Μονή την ιδιοκτησία είναι άκυρα. Ως εκ τούτου, όπως κατέθεσε, θα πρέπει να επιστραφούν στο κράτος τα οικόπεδα, με τα οποία έγινε η ανταλλαγή.

Από την πλευρά του μοναστηριού, άλλος καθηγητής πανεπιστημίου, κατέθεσε ότι από τα ιστορικά στοιχεία προκύπτει η γνησιότητα των χρυσόβουλων.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, που είχε προετοιμαστεί να καταθέσει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Βατοπεδίου, τελικά -δια του συνηγόρου της- δήλωσε ότι παραιτείται από το δικαίωμα αυτό.

 

ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ : «ΑΥΤΟΓΕΛΙΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ»

Συνέντευξη την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία παραχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έβρου κ. Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην υπόθεση της εξόρυξης του ζεόλιθου, που έχει παγώσει.

Ο ίδιος σημειώνει πως όταν δεν αξιοποιούνται οι πλουτοπαραγωγικές πηγές τίθεται ζήτημα αυτογελοιοποίησης, εκτιμώντας παράλληλα πως άμεσα θα ξεκινήσει η αξιοποίηση του ζεόλιθου στον Έβρο.

Ο κ. Ντόλιος απαντώντας στο γιατί δεν προχωρά η επένδυση της εξόρυξης του άοσμου ορυκτού ζεόλιθου στα Πετρώματα του Έβρου καθώς και στο ότι έχει ξεσπάσει διαμάχη για το συγκεκριμένο ζήτημα ανέφερε πως «η αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών είναι επιτακτική ανάγκη. Υπάρχουν όμως διλήμματα τα οποία λόγω της οικονομικής κρίσης παίρνουν αποκρουστική μορφή σε κάποιες περιπτώσεις για τις τοπικές κοινωνίες.

Ενώ λοιπόν η πολιτεία θέτει αυτού του χαρακτήρα διλήμματα στις τοπικές κοινωνίες, η ίδια φτάνει στα όρια της αυτογελοιοποίησης όταν αδυνατεί να αξιοποιήσει πλουτοπαραγωγικές πηγές, όπως στην περίπτωση του ζεόλιθου στο Τρίγωνο του Εβρου.

Η εκκρεμότητα επί του συγκεκριμένου θέματος -διάρκειας μιας δεκαετίας- δεν αναδεικνύει μόνο ανικανότητα, αδιαφορία ή γραφειοκρατική αγκύλωση, αλλά δημιουργεί υπόνοιες για εξυπηρέτηση συμφερόντων από μηχανισμούς του Δημοσίου οι οποίοι λειτουργούν ανεξέλεγκτα και ασύδοτα υπό την εποπτεία οποιασδήποτε πολιτικής ηγεσίας.

Μετά την έκδοση διάταξης από την Εισαγγελία της Ορεστιάδας, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θράκης, εκτιμώ ότι θα αποτελέσει απύθμενο και επικίνδυνο θράσος η άρνηση εκ μέρους του Δημοσίου στο θέμα της αξιοποίησης του ζεόλιθου».

 

 

ΠΑΡΑΛΥΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει εδώ και καιρό το δημόσιο σύστημα υγείας στην Π.Ε. Ξάνθης, με τις ελλείψεις σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό να αποτελούν καθημερινότητα πλέον για το Νοσοκομείο της Ξάνθης, τις εντάσεις και τους διαξιφισμούς στα επείγοντα να μοιάζουν με ρουτίνα, ενώ την ίδια στιγμή στο ΙΚΑ Ξάνθης βασικές ιατρικές ειδικότητες εκλείπουν καθώς ήδη έχουν λήξει συμβάσεις με ιατρικό προσωπικό, ενώ αναμένεται να λήξουν και άλλες.

Μάλιστα, το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για τα επείγοντα ιατρεία του Νοσοκομείου,  όπως εξηγεί ο κ. Αδαμίδης και ως συνέπεια αυτού παραβιάζεται η νομοθεσία σύμφωνα με την οποία ανάμεσα στις εκτελούμενες βάρδιες πρέπει να μεσολαβούν 12ώρες, καθώς όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο ίδιος στην περίπτωση του Νοσοκομείου αυτό δεν ισχύει «καθώς μεσολαβούν μόλις 8 ώρες, ενώ σε κάποιες των περιπτώσεων ακόμη και λιγότερες».

 

Την ίδια ώρα αρρυθμία επικρατεί και στο ΙΚΑ Ξάνθης, το οποίο έχει μείνει χωρίς θεράποντα παιδίατρο, καθώς έχει λήξει η σύμβασή του ενώ έχει μείνει μόνο μια παιδίατρος η οποία ωστόσο αναλαμβάνει μόνο εμβολιασμούς. Συνολικά 6 συμβεβλημένοι με το ΙΚΑ γιατροί είδαν την τελευταία ημέρα του Μαΐου τη σύμβαση ορισμένου χρόνου που είχαν υπογράψει με το ίδρυμα κοινωνικά ασφαλίσεων να λήγει και να μην ανανεώνεται.

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Συμπλοκή με μικροτραυματισμούς, ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστών, σημειώθηκε στην Κομοτηνή τις βραδινές ώρες της Κυριακής 9 Ιουνίου.
Πιο συγκεκριμένα, ομάδα Χρυσαυγιτών που μοίραζαν έντυπο υλικό της οργάνωσης σε διερχόμενους στην περιοχή του ΙΚΑ στην Κομοτηνή, δέχθηκε επίθεση περίπου από 20 άτομα του αντιφασιστικού χώρου.
Στην συμπλοκή που ακολούθησε είχαμε αρκετούς μικροτραυματισμούς, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες καμία εισαγωγή, έστω για προληπτικούς λόγους, στο Νοσοκομείο.
Η αστυνομία κατέφθασε στην περιοχή αργοπορημένα, κατέγραψε το γεγονός και διεξάγει προανάκριση για το συμβάν.

 

 

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments