ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 29 Ιανουαρίου 2013
  • Views248

«Είναι πραγματικά λίγες εκείνες οι περιπτώσεις ανθρώπων που δε χρειάζεται να πεις πολλά για την πορεία της ζωής τους. Μιλούν γι’ αυτούς τα έργα τους, τα επιτεύγματά τους, όσοι ευεργετήθηκαν, όσοι έμαθαν από αυτούς. Μιλούν οι πράξεις τους, η αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν, η επιθυμία τους να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες.

Σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων άνηκε ο Σίμος Ζαχόπουλος. Ένας διάσημος δάσκαλος πολεμικών τεχνών, ο οποίος αναβίωσε το Παγκράτιο, έκαβε γνωστή παγκοσμίως την ιδιαίτερη πατρίδα του, αλλά δυστυχώς έφυγε τόσο ξαφνικά από κοντά μας.

Ο Σίμος Ζαχόπουλος ήταν πρωτίστως παιδαγωγός. Διαπαιδαγώγησε γενιές αθλητών στην Καβάλα και σ΄ όλο τον κόσμο. Λειτουργώντας με ένα ένστικτο υγιές και πανέξυπνο, χωρίς εγκύκλια μόρφωση αλλά με τεράστια παιδεία και κοινωνική μόρφωση αγαπήθηκε από τους Καβαλιώτες και υπήρξε αντικείμενο σεβασμού και πρότυπο μίμησης. Ήταν ένας βράχος θέλησης, αντρίκιας ευθύτητας και πηγαίας δύναμης που θα μας λείψει, αφού οι άνθρωποι αυτής της ποιότητας είναι ξεχωριστοί, λίγοι και μάλλον ανεπανάληπτοι.

Όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά και τον αγαπήσαμε για την ποιότητα του χαρακτήρα του θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και οι αξίες του θα είναι για όλους εμάς αξίες ζωής. Καλό ταξίδι δάσκαλε».

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments