ΚΑΒΑΛΑ — 26 Ιουλίου 2012
  • Views294

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=RGwuV3WBHiM[/tube]

Ρεκόρ κατανάλωσης με το Volkswagen up! 1.0lt 75ps και το Volkswagen Polo 1.2TSI 105ps θα προσπαθήσει να επιτύχει η ομάδα του Driving Academy και το ξεκίνημα της προσπάθειας θα γίνει από τα Ιωάννινα.

Η τεχνολογία έχει κάνει σημαντικά βήματα και η αυτοκινητοβιομηχανία επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και στην επίτευξη χαμηλών εκπομπών ρύπων. Στην προσπάθεια αυτή σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η εκπαίδευση των οδηγών στον σωστό τρόπο οδήγησης, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλες οι τεχνολογίες και να επιτευχθούν στην πράξη τα αποτελέσματα για τα οποία σχεδιάστηκαν.

Στα πλαίσια αυτά η ομάδα του Driving Academy θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι σε πραγματικές συνθήκες τα αυτοκίνητα της Volkswagen μπορούν με κατάλληλη οδήγηση να καταναλώσουν πολύ μικρή ποσότητα καυσίμου, καλύπτοντας τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση με ένα ρεζερβουάρ, διαδίδοντας παράλληλα σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της οικονομικής και οικολογικής οδήγησης.

Η Πιστοποίηση του ρεκόρ θα γίνει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό ECO2DRIVING – FUEL EFFICIENCY WORLD RECORS (ο οποίος έχει πιστοποιήσει πάνω από 88 παγκόσμια και τοπικά ρεκόρ οικονομίας) μέλη του οποίου θα εποπτεύουν και το όλο εγχείρημα και θα σφραγίσουν τα καπό και τις τάπες του ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων πριν την αναχώρησή τους.

Τα αυτοκίνητα θα περάσουν τη Τέταρτη 25 Ιουλίου από την Καβάλα και συγκεκριμένα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία Καβάλας , με οδηγούς τους κ.κ. Θ. Παπαπάσχο, Δ. Χατζητόλιο, Γ. Τσιγκρή και Ν. Παπαπάσχο και αφού διασχίσουν , την Καβάλα (Τετάρτη 25/7) τη Λάρισα (Πέμπτη 26/7) και τη Λαμία (Παρασκευή 27/7) θα τερματίσουν στην Αθήνα το Σάββατο 28 Ιουλίου.

Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να καλύψουν συνολική απόσταση 1.162 χιλιομέτρων καταναλώνοντας μόνο ένα ρεζερβουάρ βενζίνης που σημαίνει για το up! μέση κατανάλωση 3,01 lt/100 km ή 33,20 km/lt και για το Polo μέση κατανάλωση 3,87lt/100km ή 25,82 km/lt.

Στα πλαίσια της στάσης των αυτοκινήτων στην πόλη μας την Τέταρτη 25 Ιουλίου, Η VW Μ. Κουτσουκιαδης υποδέχτηκε τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Παραλία της Καβάλας από τις 9 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και δίνει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει από κοντά τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς που θα επιχειρήσουν να πετύχουν το σημαντικό αυτό ρεκόρ.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=WRJMmhMu6B4[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments