ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 27 Απριλίου 2012
  • Views260

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=ZuhZphGTilE[/tube]

Τις εγκαταστάσεις της KAVALA OIL επισκέφτηκε, εκτάκτως, σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, λίγο προτού μεταβεί στις Σέρρες για να μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Ο κ. Σαμαράς μετέβη, αρχικά, στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου στον Πρίνο, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ειδικό σε θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων κ. Ηλίας Κονοφάγο. Εν συνεχεία ο κ. Σαμαράς πέρασε τις πύλες της εταιρείας στην Νέα Καρβάλη, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της KAVALA OIL Βαγγέλη Παππά (ο οποίος και του παρέδωσε ολοκληρωμένη μελέτη εκμετάλλευσης κοιτασμάτων) αλλά και με τους εργαζομένους. Σε όλη την διάρκεια της επίσκεψής του στην KAVALA OIL ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνοδευόταν από τους υποψηφίους βουλευτές της παράταξης στην Καβάλας, τον πρόεδρο και όλα τα υπόλοιπα στελέχη της ΝΟΔΕ Καβάλας αλλά και τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στην Καβάλα κ. Δημήτριο Χριστοφιλογιάννη.

Με το τέλος της επίσκεψής του στην KAVALA OIL ο κ. Σαμαράς έκανε δηλώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας μεταξύ άλλων:

Ξέρετε το έμπρακτο ενδιαφέρον που έχουμε για την Καβάλα, την αγάπη που έχω για την περιοχή και ταυτόχρονα την υποχρέωση που έχει κάποιος όχι να μιλάει θεωρητικά, αλλά πρακτικά και βλέποντας τα θέματα για τα οποία μιλά. Για αυτό ήθελα να δω από κοντά τον Πρίνο, τους εργαζόμενους και τις εγκαταστάσεις, να αναλύσουμε διάφορα ζητήματα, τα οποία είχαμε κατά νου κι έπρεπε να μάθουμε. Ήρθα μαζί με τον κ. Κωνοφάγο, υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας ειδικό σε θέματα έρευνας και άντλησης για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Μας είπαν οι εργαζόμενοι τα ανθρώπινα προβλήματα τους, που ακουμπούν τον ελληνικό λαό, από τον συνταξιούχο που υποφέρει, μέχρι τον απλό εργάτη που δικαιούται να έχει μέλλον αντί να ανησυχεί για το αν θα χάσει τη δουλειά του. Μας δόθηκε η ευκαιρία ανθρώπινα, αλλά και από πλευράς οργάνωσης, να αποτυπώσουμε σωστά τα προβλήματα, να μιλήσουμε με εκείνους που έπρεπε και να βγούμε πολύ πιο πλούσιοι σε γνώση, αντί να έχουμε μια γνώμη απλά για τα ζητήματα αυτά. Οι προοπτικές είναι ευοίωνες για την επιχείρηση. Το να πει κανείς κάτι παραπάνω τώρα θα ήταν παρακινδυνευμένο, γιατί χρειάζονται τα συγκεκριμένα στοιχεία του υποθαλάσσιου πλούτου. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μιλώντας το 1976 στην Καβάλα, είχε πει ότι προκειμένου να γνωρίζεις το μέλλον ενός τόπου πρέπει να γνωρίζεις τον πλούτο του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια, η οποία όμως κατάντησε πτωχευμένη ακριβώς γιατί δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις. Κάναμε λάθη τραγικά, όπως η απίστευτη διαδικασία του μνημονίου, που από την αρχή την πολεμήσαμε γιατί ακριβώς δεν είχε μέσα της την διάσταση της ανάπτυξης. Σήμερα η μαγική λέξη που μπορεί να αλλάξει τα πάντα κι αναφέρομαι στα νέα παιδιά, γιατί για αυτά πρέπει όλοι να δουλεύουμε, είναι η ανάπτυξη, δηλαδή το δικαίωμα στην εργασία.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=vjFQSSHb10o[/tube]

Αμέσως μετά, και λίγο προτού μεταβεί στις Σέρρες, ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρίας “KAVALA OIL Α.Ε.” και ενημερώθηκε για την πορεία της παραγωγής των κοιτασμάτων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments