ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣ — 13 Ιανουαρίου 2013
  • Views192

Άδικη θεωρεί την καταδίκη του ο Τζον Κυριακού

Είναι ο άνθρωπος που κατήγγειλε για πρώτη φορά τα βασανιστήρια στο κέντρο κράτησης του Γκουαντάναμο.

Ο πρώτος αξιωματικός των αμερικανικών υπηρεσιών που παραδέχτηκε δημόσια ότι το μαρτύριο του εικονικού πνιγμού εφαρμόστηκε από τους πράκτορες της CIA. Και το πλήρωσε, αφού πρόσφατα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 30 μηνών, επειδή αποκάλυψε το όνομα άλλου πράκτορα της CIA.

O Τζον Κυριακού δε μετανιώνει για αυτή του την επιλογή. Και ας βρίσκεται στο «μάτι του Κυκλώνα» των πιο διάσημων υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ.

«Θέλω τα παιδιά μου να ζουν σε μία χώρα όπου θα είναι ελεύθερα να εκφράζουν τις απόψεις τους χωρίς να θεωρούνται ως πιθανοί εχθροί του κράτους. Θέλω να ζήσουν σε μία χώρα που σέβεται το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και για αυτήν τη χώρα να είναι περήφανα», δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής.

Το μόνο που θα έκανα διαφορετικά, αν ξαναβρισκόμουν στην ίδια θέση», λέει, «θα ήταν να μιλούσα από την αρχή πιο δυνατά και ηχηρά για την αντίθεσή μου στα βασανιστήρια».

Ο ίδιος πιστεύει ότι η καταδίκη του είναι εκδικητική: «Έχω πει από την αρχή ότι η υπόθεσή μου δεν αφορούσε στις διαρροές αλλά στα βασανιστήρια. Η ηγεσία της CIA ήταν τόσο θυμωμένη μαζί μου που εξέθεσα δημόσια τις πρακτικές βασανιστηρίων το 2007, που δεν σταμάτησαν να επιδιώκουν να βρουν κάτι εναντίον μου».

Πηγή: newsbeast.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments