ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 06 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views652

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=DciEJl28Z1E[/tube]

Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της επιστροφής της Καβάλας στις επαγγελματικές κατηγορίες ζήσαμε σήμερα, καθώς η σύσκεψη μεταξύ του αντιπροέδρου του ΔΣ της ΕΠΟ Ιωάννη Οικονομίκη, του προέδρου του ΔΣ της Superleague Γιάννη Μόραλη και της πενταμελούς επιτροπής που εκπροσώπησε την Football League (Καλογιάννης, Πάτσης, Σαλευρής, Παπαδόπουλος και Σφακιανάκης) δεν εξήγαγε κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα. Μετά το πέρας της σύσκεψης (η οποία κράτησε 2 ώρες) αποφασίστηκε, τελικά, να ζητηθεί η νομική εγγύηση της ΕΠΟ ούτως ώστε ουδεμία ομάδα της Football League να μην προσπαθήσει να καταθέσει προσφυγή κατά της συμμετοχής της ΠΑΕ Καβάλας (και των άλλων 2 ΠΑΕ, του Ολυμπιακού Βόλου και του Ηρακλή) μέσα στην χρονιά. Το σχετικό έγγραφο αναμένεται, πλέον, να προωθηθεί στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, ο οποίος και καλείται (ίσως στην τελευταία του ουσιαστική απόφαση με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΠΟ, καθώς σε περίπου ένα μήνα λήγει η θητεία του) να επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά ότι θέλει την επιστροφή των 3 ΠΑΕ στις επαγγελματικές κατηγορίες, παρέχοντας την απαραίτητη (για κάποιους) νομική κάλυψη. Όπως τόνισε και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας Γεώργιος Τσοκτουρίδης, η επιδίωξη είναι όπως αποσταλεί το έγγραφο αυτό στον κ. Πιλάβιο (ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό) πάραυτα, ενώ οι ελπίδες για την παροχή νομικής κάλυψης είναι βάσιμες.

Την ίδια ώρα, ενώ η αγωνία κορυφώνεται για την Καβάλα, λίγες μόνο ημέρες πριν την κλήρωση για το πρωτάθλημα της Football League, η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη, 3 ομάδες της Football League 2 (ο Πανηλειακός, η Ζάκυνθος και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης), οι οποίες τερμάτισαν στην περσινή αγωνιστική λίγο πιο κάτω από τις θέσεις που έδιναν το εισιτήριο ανόδου στην Football League, απειλούσαν με έγγραφο που απέστειλαν με προσφυγή στα δικαστήρια σε περίπτωση που επιτραπεί η συμμετοχή των 3 ΠΑΕ στην Football League.  Όπως ισχυρίζονται οι 3 ομάδες, σύμφωνα με τον ΚΑΠ σε περίπτωση αύξησης των ομάδων η συμπλήρωση τους γίνεται από τη προηγούμενη κατηγορία. Έτσι σε περίπτωση αύξησης των ομάδων τις θέσεις τις καταλαμβάνουν αυτοί και σε κάθε άλλη περίπτωση θα μπλοκάρουν με κάθε μέσο. Ως έξτρα όπλο έχουν την απόφαση της ΕΠΟ με αρ 456/4-6-11 η όποια απαγορεύει τοποθέτηση ομάδας μετά από αποχή ενός ή περισσοτέρων στα πρωταθλήματα Α και Β εθνικής. Κάτι που συνέβη μόλις πέρσι με τη δικαίωση του Ηλυσιακού που μετά τη διάλυση του από το Αιγάλεω τοποθετήθηκε στη Γ΄ εθνική αντί στην Β᾿

Και τα ερωτήματα που τίθενται, σε αυτό το σημείο, είναι πολλά:

– Εφόσον η απόφαση για την συμμετοχή της Καβάλας στην Football League είναι καθαρά πολιτική, ποιος ο λόγος να διστάζουν τόσο πολύ αυτοί που πρέπει να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις; Την στιγμή, μάλιστα, που ο Γερουλάνος αποφάσισε κυριολεκτικά εν μια νυκτί για τον αφανισμό της ομάδας μας.

– Είναι δυνατόν να μιλάνε κάποιοι για νομικές εγγυήσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Εδώ υπάρχουν ομάδες στην Super League που δεν έχουν άδεια συμμετοχής, δεν γνωρίζουν στην κυριολεξία πόσα χρωστάνε και σε ποιους και κάποιοι “χαϊδεύουν αυτάκια” (μιας και η ΕΕΑ είναι εντελώς παροπλισμένη). Ας μην συζητήσουμε, επίσης, για τις ομάδες της Football League, γιατί εκεί θα καταλήξουμε σε ακόμα πιο θλιβερές καταστάσεις (πάνω από τα μισά σωματεία της Football League δεν διαθέτουν, ακόμα, άδεια συμμετοχής).

Το ότι ορισμένοι κάνουν την τρίχα τριχιά στην περίπτωση των 3 ΠΑΕ δείχνει, φυσικά, και το πόσο πολύ φοβούνται την συμμετοχή τους στην Football League. Ωστόσο το σίριαλ αυτό έχει, δυστυχώς, κουράσει!!!

Πρώτη προπόνηση της ΠΑΕ Καβάλας

Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό από το γραφείο τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΠΑΕ Καβάλα για την ερχόμενη Δευτέρα (10/9) έχει προγραμματιστεί στις 6 η ώρα το απόγευμα η πρώτη επίσημη συνάντηση του έμψυχου δυναμικού της ΠΑΕ Καβάλα στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», για την προγραμματισμένη προπόνηση και τον καθιερωμένο αγιασμό.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments