ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 19 Απριλίου 2013
  • Views293

Καταψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και ως εκ τούτου δεν πέρασε το άρθρο 19 του νομοσχεδίου για τη ναυτιλία σχετικά με τη θεσμοθέτηση ατομικών συμβάσεων εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα σε ποντοπόρα πλοία και σκάφη αναψυχής.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, 151 βουλευτές ψήφισαν «κατά» της ρύθμισης (έναντι 116 υπέρ), αφού, όπως ειπώθηκε, «συνιστά υποβάθμιση των Ελλήνων ναυτεργατών και οδηγεί στην απορρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων». Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ είχε προειδοποιήσει ότι εφόσον επιμείνει η κυβέρνηση σε αυτό το άρθρο τότε θα το καταψηφίσει, ενώ ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης ζήτησε από τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη να αναδιατυπώσει το επίμαχο άρθρο ώστε να ορίζεται κατώτατος μισθός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε και την ονομαστική, διά του Δ. Παπαδημούλη, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι λειτουργεί σύμφωνα με τις επιταγές του εφοπλιστικού κλάδου. Αναφερόμενος στο θέμα ο υπουργός επέμεινε στην ορθότητα της ρύθμισης, ενώ εμμέσως εξέφρασε τη δυσφορία του για τη στάση των κυβερνητικών εταίρων, καθώς, όπως είπε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, προέβη σε σειρά βελτιώσεων της αρχικής διάταξης, τις οποίες «δεν έκανα από μόνος μου», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments