ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 21 Ιανουαρίου 2013
  • Views740

Εδώ και πολύ καιρό ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας παραμένουν “ακέφαλοι”, μετά την παραίτηση του Αδάμ Κοσμίδη και την λήξη της θητείας του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Ο καιρός, όμως, περνάει και κάποια στιγμή οι θέσεις αυτές θα πρέπει να καλυφθούν, καθώς τόσο ο Τάσος Χατζηαναστασίου (ΟΛΚ) όσο και η Κατερίνα Μπουσμπουκίλια (Γενικό Νοσοκομείο) κάθονται προσωρινά στον προεδρικό θώκο των δύο αυτών φορέων και δεν μπορούν, εκ των πραγμάτων, να βρίσκονται στην θέση αυτή επ’άπειρον (καθώς άλλα είναι τα κανονικά τους καθήκοντα).

Οι πληροφορίες έδιναν και έπαιρναν σχετικά με τα ονόματα των νέων προέδρων (καθώς μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση). Μέχρι πρότινος ακουγόταν συνεχώς το όνομα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Χρήστου Ηλιάδη, ενώ ο Δημήτρης Χριστοφιλογιάννης (μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ) “έπαιζε” ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την θέση του προέδρου του Νοσοκομείου. Τα πραγματικά γεγονότα, όμως, είναι εντελώς διαφορετικά…

Όσον αφορά τον ΟΛΚ, το Υπουργείο Ναυτιλίας (το οποίο είναι αρμόδιο για την τοποθέτηση νέου προέδρου) αποφάσισε να προκηρήξει διαγωνισμό για την πλήρωση της θέσεως. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν είναι από μόνο του παράδοξο (κάθε άλλο), ωστόσο από την στιγμή που υπήρχαν πληροφορίες ότι η απευθείας τοποθέτηση του Χρήστου Ηλιάδη είχε αποφασιστεί μετά από σύσκεψη της αρμόδιας διακυβερνητικής επιτροπής, οι ενδείξεις ότι το πράγμα φαίνεται να “στραβώνει” πληθαίνουν.

Στο μέτωπο του Νοσοκομείου, από την άλλη, η προκήρυξη για την θέση τόσο του διοικητή όσο και του αναπληρωτή του καθυστερεί δραματικά, καθώς το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες θα επιτρέπουν την υποβολή αιτήσεων από πολλούς υποψηφίους. Σύμφωνα με τα τελευταία νεότερα, αυτή η προκήρυξη θα δημοσιευτεί το αργότερο ως τις αρχές της άνοιξης. κάτι που σημαίνει ότι για τουλάχιστον ακόμα ένα μήνα η κ. Μπουσμπουκίλα θα παραμείνει προεδρεύουσα στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Και όλα αυτά την στιγμή που τα προβλήματα τόσο για τα 2 λιμάνια όσο (κυρίως) για το νοσοκομείο αυξάνονται και πληθύνονται…

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments